Juniori Želje razbili Slaviju, Široki siguran u Tuzli
Foto: fkzeljeznicar.ba

Omladinska Premijer liga

Juniori Želje razbili Slaviju, Široki siguran u Tuzli

E. Škorić

U srijedu su odigrane dvije utakmice Premijer lige Bosne i Hercegovine za juniore.

Željezničar je u zaostalom susretu 18. kola deklasirao Slaviju sa 6:1. Plavi su u Vojkovićima očitali lekciju svojim vršnjacima iz Lukavice.

Beganović je bio dvostruki strijelac s penala, a po jednom su za Želju pogađali Bašović, Šehić, Midžić i Mujagić, dok je Simović postigao jedini gol za Slaviju.

Željo sada ima 46 bodova, bod manje od Širokog Brijega, koji ima i utakmicu više. Široki je svoj meč 19. kola igrao u Tuzli, te je s 3:1 savladao Slobodu. Menalo je postigao dva, a Leko jedan gol za goste s Pecare, dok je Skulić bio jedini strijelac za Tuzlake.a

Omladinska Premijer liga, juniori, zaostali meč 18. kola:
Slavija - Željezničar 1:6 (Simović 51/ Bašović 11, Beganović 34 - penal, 36 - penal, Šehić 20, Midžić 22, Mujagić 53)

19. kolo:
Sloboda - Široki Brijeg 1:3 (Skulić 40/ Menalo 9, 14, Leko 71)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.