Juniori Željezničara danas igraju Ligu prvaka

Plavi protiv Ludogoreca

Juniori Željezničara danas igraju Ligu prvaka

Juniori Željezničara će danas s početkom u 15 sati odmjeriti snage sa bugarskim Ludogorecom u okviru Omladinske Lige prvaka.

Juniorski prvaci Bosne i Hercegovine su u Bugarsku doputovali prije dva dana, a trener Omer Joldić je na put poveo sljedeće fudbalere: Jasmin Kršić, Filip Dujmović, Amir Velić, Dražen Dubakčić, Aldin Šehić, Amar Beširević, Enio Zilić, Dženan Osmanović, Alen Nuhanović, Tarik Karišik, Denis Žerić, Semir Dacić, Ismar Midžić, Eldar Šehić, Haris Hajdarević, Anes Demirović, Bilal Brajlović, Kemal Mujarić, Ahmed Hasanović i Ajdin Mujagić

Trener juniora Željezničara je uoči utakmice poručio da je dobro upućen sa kvalitetima Ludogoreca, koji smatra i mnogo iskusnijom ekipom.

"Ludogorets je organizovan klub, svi smo upoznati sa uspjesima seniorske ekipe. Uložili su ogroman novac u omladinski pogon i imaju sjajnu infrastrukturu. Iza sebe imaju već 12 odigranih utakmica u Ligi prvaka, tako da možemo reći da su puno iskusniji od nas. Ipak, mi imamo svoje adute i došli smo da napravimo što bolji rezultat za revanš na Grbavici", rekao je Joldić za zvaničnu stranicu Željezničara.

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-19:

Fudbaleri Željezničara su jučer odradili i posljednji trening pred ovaj meč, a svi u taboru Plavih sa Grbavice su impresionirani uslovima koji su ih dočekali u Ludogorecu. 

Meč Ludogoreca i Željezničara igra se na terenu Akademije Ludogoreca, čija je izgradnja koštala oko 7,5 miliona eura. Revanš meč je na rasporedu na Grbavici 18. oktobra.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi