Juniorski reprezentativac za Brata Radovana
Screenshot: Facebook.com

Mladen Ikić veliča zločince

Juniorski reprezentativac za Brata Radovana

E. Škorić

Dio medijskog prostora, bez sumnje, pripada svakom sportisti u Bosni i Hercegovini. Neki ga, ipak, ne zaslužuju, a opet dobiju.

Svakim danom ih je sve više i njihovi "potezi" poput gljiva poslije kiše izrastu na scenu.

Godinama smo prisiljeni pisati o nečemu što najradije ne bismo. Posljednji u nizu, koji brani boje Bosne i Hercegovine, a u svom pravom licu istu omaložava, je Mladen Ikić.

Mladi i perspektivni nogometaš beogradskog Partizana, sigurno dobar i uspješan sportista, na čemu mu treba čestitati, čiji je kvalitet prepozano i stručni štab naše juniorsko reprezentacije, zadao je pravi udarac svim iskrenim Bosancima i Hercegovcima.

Tako je Ikić, rođen u Zvorniku, ničim izazvan, svoj facebook profil "uljepšao" jednom pjesmom. Postavio je na zid svog profila poveznicu - pjesmu "Baja Mali Knindža – Brate Radovane", na taj način veličajući čovjeka koji je optužen za ratne zločine.

Podržavao je i Ratka Mladića profilnom slikom, očito žaleći za svojim junacima, o kojima je suvišno bilo šta pričati. Ko su i šta su, to svi dobro znaju. Ikić i njemu slični, nažalost, to ne žele znati.

Selektor Toni Karačić je pozvao Ikića za utakmicu sa Austrijom, koja se igra 7. septembra. No, poslije ovoga, bojimo se da mladom Partizanovom igraču nije potreban BiH dres, jer je očito da Bosnu i Hercegovino ne smatra svojom zemljom i da mu srce kuca za nekom drugom...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije