Jurčević i Malčić predvode topnike Prve lige Federacije BiH

Postigli po devet pogodaka

Jurčević i Malčić predvode topnike Prve lige Federacije BiH

A. Beganović

Nakon osam odigranih kola u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine na vrhu liste strijelaca nalaze se Zdenko Jurčević i Željko Malčić.

Napadač GOŠK-a, Željko Malčić i napadač Čapljine, Zdenko Jurčević, u dosadašnjem dijelu šampionata postigli su po devet pogodaka i ubjedljivo su najbolji topnici Prve lige Federacija Bosne i Hercegovine.

Iza pomenutog dvojca na listi strijelaca nalaze se Mirza Kovač (Metalleghe) i Bajro Spahić (Rudar) sa po šest pogodaka, dok su Admir Čehajić (Radnički), Muris Pirić (Goražde) i Rijad Pljevljak (Bratstvo) postigli po četiri pogotka.

Lista strijelaca Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine:

9

Jurčević Zdenko (HNK ČAPLJINA)

Malčić Željko (NK GOŠK)

6

Kovač Mirza (NK Metalleghe BSI)

SPAHIĆ BAJRO (FK RUDAR)

4

Čehajić Admir (FK RADNIČKI)

Pirić Muris (FK GORAŽDE)

Pljevljak Rijad (NK BRATSTVO)

3

Dilaver Haris (FK MLADOST)

Kobaš Antonio (HNK ORAŠJE)

Mujić Senad (FK RADNIČKI)

Salihović Mirnes (FK BUDUĆNOST)

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Šišić Aldin (FK MLADOST)

Vladavić Alden (FK GORAŽDE)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti