Jure Glavina napustio Posušje, vraća se u Toronto
FOTO: jabuka.tv

Prvi strijelac Druge lige FBiH grupa Jug

Jure Glavina napustio Posušje, vraća se u Toronto

S. Mlaćo

Nogometaši Posušja sezonu u Drugoj ligi FBiH grupa Jugu završit će na drugom ili trećem mjestu.

Posušaci se nisu predavali u borbi sa Igmanom koji je u prošlom kolu osigurao titulu prvaka, te plasman u Prvu ligu Federacije BiH.

Dva kola prije kraja sezone ovaj tim je napustio prvi strijelac lige Jure Glavina koji je do sada postigao 24 pogotka, jedan više od Ildara Karića iz Branitelja.

Glavina će se ponovo vratiti u Torontu, te obući dres Croatie Torotno za koju je već ranije nastupao. Zahvalio se ljudima iz HŠK Posušje, te navijačima i istakao da osaje žal zbog toga što ovaj tim nije uspio izboriti plasman u Prvu ligu Federacije BiH.

"Nadam se da će se cijeli grad probudit i da ćemo svi u skorije vrijeme HŠK Posušje gledati ondje gdje ovaj klub i grad zaslužuju biti, a to je Premier liga BIH. Za kraj mogu samo reci da mi je bila čast i da sam ponosan što sam branio boje HŠK Posušje", dodao je Glavina.

Ovaj 28-godišnji napadač u našoj zemlji je već nastupao za Široki Brijeg, Čapljinu, Branitelj, Slogu Ljubuški i Grude.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi