Juričić i Menalo iz Širokog vodeći strijelci kod juniora

Lista strijelaca juniorske Premijer lige

Juričić i Menalo iz Širokog vodeći strijelci kod juniora

M. Šljivak

Juniori Širokog Brijega Luka Juričić i Luka Menalo predvode najbolje strijelce juniorske Premijer lige Bosne i Hercegovine nakon prvog dijela sezone.

Vodeći strijelac je Luka Juričić. Ovaj mladi fudbaler je u 15 odigranih kola postigao 17 golova, a odmah iza njega smješten je njegov klupski kolega Luka Menalo

Menalo je postigao 14 golova u jesenjem dijelu prvenstva, a nakon dvojca iz Širokog slijedi fudbaler Borca Predrag Zekanović, koji je postigao 12 golova.

Dva fudbalera sarajevskog Željezničara, Ajdin Mujagić i Dženis Beganović, postigli su po 10 pogodaka, dok su isti broj golova postigli Ademir Čolić (Zvijezda), Sedin Ljuca (Slavija) i Nikola Dujaković (Borac).

Juniorska Premijer liga, lista strijelaca:

17 - Luka Juričić (Široki Brijeg)
14 - Luka Menalo (Široki Brijeg)
12 - Predrag Zekanović (Borac)
10 - Dženis Beganović, Ajdin Mujagić (Željezničar), Ademir Čolić (Zvijezda), Nikola Dujaković (Borac), Sedin Ljuca (Slavija)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.