Kapiten Čelika uoči Zrinjskog

Jusić: Ako želimo pobjedu, moramo dati i više od maksimuma

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika u subotu će na Bilinom polju dočekati mostarski Zrinjski u derbiju 19. kola Premijer lige. 

Ova utakmica od ogromnog je značaja kako za domaći tim, koji se bori za opstanak u ligi, tako i za goste, koji žele da odbrane titulu.

Kada je u pitanju igra Zeničana, dosta toga će zavisiti od posljednje linije, koja će imati velika iskušenja sa sjajnim napadačima ekipe iz Mostara. 

Kapiten crno-crveni Emir Jusić. biće jedna od posljednjih prepreka za Mešanovića, Bilbiju, Todorovića i ostale ofanzivce Zrinjskog. On se nada da mogu iznenaditi favorizovanog protivnika.

"Pripreme su prošle u najboljem redu nismo imali probleme s povredama što je najvažnije. Kada je u pitanju naš naredni protivnik Zrinjski iz Mostara, to je jedna veoma kvalitetna ekipa, a mjesto koje zauzimaju na tabeli dovoljno govori o njihovoj snazi. Mi koji nosimo dres Čelika doveli smo se u situaciju da nam je svaki bod, ili svaka tri boda presudna u borbi za opstanak“ ističe Jusić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ispred igrača obećao je da će ostaviti srce na terenu.

"Dat ćemo svoj maksimum i više od toga, da probamo pobijediti. Biće teško naravno, ali uz pomoć navijača siguran sam da to možemo. Iz svlačionice mogu kazati da vlada jedna pozitivna atmosfera, u subotu ćemo se „bacati“ na glavu, trčati za svaku loptu, dati svoj maksimum, a nadam se da ćemo na kraju utakmice slaviti zajedno s našim navijačima", kazao je Jusić.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi