Jusić: Borac nas je iznenadio, Olimpicu to nećemo dopustiti

Defanzivac Čelika tvrdi

Jusić: Borac nas je iznenadio, Olimpicu to nećemo dopustiti

D. Kurbegović

Nogometaše Čelika nakon remija sa Borcem na Bilinom polju u subotu očekuje još jedan susret pred domaćim navijačima.

U goste Zeničanima dolazi sarajevski Olimpic koji je u prvom kolu deklasirao Leotar na krilima novih igrača Sulejmana Smajića i Zorana Kokota.

Domaćini u ovaj susret ulaze sa imperativom pobjede jer bi ponovo prosipanje bodova na svom terenu na početku udaljilo crno-crvene od borbe za pozicije u vrhu tabele. Svjestan toga je i trener Vlado Jagodić i igrači koji će učiniti sve da pobjede veoma neugodne goste.

Stub odbrane Čelika i igrač koji ima preko 100 nastupa za klub s Bilinog polja Emir Jusić očekuje pobjedu Zeničana.

"Nismo očekivali da ćemo prvo kolo kiksati protiv Borca, koji se pokazao kao snažna ekipa, posebno jaka u veznom redu tako da ih i pored ogromnih problema u klubu vidim u borbi za vrh tabele u ovoj sezoni. Mi smo pokušali prvenstvo otvoriti pobjedom, ali jednostavno nismo bili toliko koncentrisani i jaki da savladamo Borac i krajnji rezultat je realan, iako smo mi imali više šansi za postizanje golova", kaže stoper Zeničana.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nakon Borca na Bilino polje stiže uvijek neugodni Olimpic

"Još su nam svježa sjećanja iz zadnejg kola u prošloj sezoni kada smo pobijedili Olimpic na Otoci uz veliku podršku naših navijača. Oni su dosta mijenjali u igračkom kadru, ali svakako da ih treba maksimalno respektovati, što su pokazali i utakmicom protiv Leotara. Mi smo remijem protiv Borca napravili mali korak unazad, ali Olimipicu nećemo dopustiti da nas iznenadi na našem terenu. Mi ćemo dati sve od sebe da uz podršku navijača, a nadam se i povratku u ekipu Lakičevića i Baraća da zajedničkim snagama savladamo gostujuću ekipu. Navijači su protiv Borca bili fantastični i radi njih moramo ispraviti Borac koji nas je iznenadio, a Olimpicu sam siguran to nećemo dopustiti", završio je razgovor za SportSport.ba Emir Jusić.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije