Jusić: Čekat ću još malo, a onda i ja napuštam Čelik

Kapiten Zeničana za SportSport.ba

Jusić: Čekat ću još malo, a onda i ja napuštam Čelik

D. Kurbegović

Nogometni klub Čelik u 2017. godini bio je dio jedne lijepe sportske priče, koja je na kraju završena na zadovoljstvo svih navijača crno-crveni.

Zeničani su nakon očajnog jesenjeg dijela sezone, na proljeće uspjeli da u 14 odigrani utakmice ostanu neporaženi i na kraju izbore opstanak u Premijer ligi.

Očito da povratak navijača na tribine, transparentnost u klubu, te dobre igre nogometaša smetaju nekome, tako da će Čelik gotovo sigurno u narednu sezonu ući bez pola ekipe, a pitanje je kada će biti obavljena prozivka, ko će biti šef struke i hoće li se obaviti pripreme.

Povodom pat pozicije u kojoj se trenutno nalazi klub s Bilinog Polja kontaktirali smo i kapitena Emira Jusića, koji nam je potvrdio da se ništa ne rješava, te da će većina igrača, uključujući njega najvjerojatnije napustiti klub.

"Lijepa sportska priča,a kada je u pitanju Čelik na kraju će završiti na ružan način. Pitam se kao igrač što nam je svima trebalo onakav entuzijazam, borba, želja za opstankom u ligi, ako se stanje neće popraviti. Ja lično bih volio ostati u svom matičnom klubu, ali čekat ću još malo, najkasnije do naredne srijede, a onda ću podnijeti zahtjev za raskidom ugovora. Ekipa koja je završila prošlu sezonu, uz par pojačanja i ostanak Pavića na klupi sigurno bi naredne sezone igrala Ligu za prvaka. Međutim to se očito neće desiti i nakon što smo napravili dva koraka naprijed, čini mi se da opet pravimo tri koraka unazad" ističe Jusić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ima nekoliko ponuda za nastavak karijere, ali ne žuri s odlaskom iz Čelika s kojim ima ugovor.

"Već sam ponovio Čelik je moj klub, Zenica je moj grad, ali ja imam porodicu i nogomet je moj hljeb. Profesionalac sam, uvijek dajem sve od sebe na treninzima i utakmicama, ali ako to niko ne cijeni i ne želi da klub ide prema gore, onda nemam ni ja šta raditi u toj sredini. Imam već pozive nekih klubova, ali dok ne završim s Čelikom ne želim njihova imena iznositi u javnost. Na kraju najviše mi je žao onih pravih i istinskih navijača, koji su se tri godine borili da klubu bude bolje, a sada su očito izigrani od Grada, koji ne želi da stane iza kluba koji je simbol čitave Zenice" kazao je za SportSport.ba Emir Jusić.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi