Jusić novi kapiten Čelika, Adilović prvi zamjenik

Novosti s Bilinog polja

Jusić novi kapiten Čelika, Adilović prvi zamjenik

D. Kurbegović

Nakon odlaska Kenana Horića u Domžale, nogometaši Čelika su na taj način ostali bez kapitena, koji je godinu i po uspješno nosio traku kod trenera Vlade Jagodića i Nizaha Hukića.

Na proljeće kapitensku traku nosit će još jedan Zeničanin i dojučerašnji zamjenik kapitena 27-godišnji stoper Emir Jusić.

Jusić je prošao sve omladinske kategorije Čelika, a svojim igrama i odnosom prema klubu kapitensku traku je više nego zaslužio. Na kraju prošle sezone Želježničar je želio dovesti sjajnog defanzivca u svoje redove, ali je Jusić odbio klub s Grbavice i ostao vjeran klubu u kojem je počeo svoje prve nogometne korake.

Za Jusićevog zamjenika izabran je 30-godišnji golman Adi Adilović, koji se prije godinu dana vratio u Čelik nakon što je desetak godina branio u raznim klubovima kako u inostranstvu, tako i u Premijer ligi BiH.

Nakon odlaska Adisa Nurkovića u Travnik, prvoj ekipi je priključen talentovani golman juniorske ekipe i omladinski reprezentativac BiH 17-godišnji Aid Vehabović, koji će biti treća opcija na golu Čelika, a uporedo će redovno nastupati i za svoje vršnjake u omladinskoj ligi BiH.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije