Jusić: Pobjedom protiv Travnika ući u mirnije vode

Defanzivac Čelika za SportSport.ba

Jusić: Pobjedom protiv Travnika ući u mirnije vode

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika sutra će u komšijskom derbiju dočekati ekipu Travnika. Biće to duel ekipa koji su u donjem dijelu tabele, ali i klubova koji žele što prije prebrinuti sve brige oko opstanka u ligi.

Zeničani se nakon 22 kola nalaze na 10 poziciji sa 23 boda, dok je Travnik na 13 mjestu sa 21 bodom. Eventualnom pobjedom nad Travnikom klub s Bilinog polja bi gotovo sigurno obezbjedio opstanak u Premijer ligi, a toga je svjestan i 29-godišnji defanzivac Emir Jusić, koji je jedan od najzaslužnijih za dobre igre kluba u proljetnom dijelu prvenstva.

"Dobili smo Mladost, remizirali protiv Sarajeva na Koševu, te sada protiv Travnika želimo zaokružiti tri utakmice bez poraza i polako ući u mirnije vode kada je u pitanju pozicija na tabeli. Mi stvarno igramo dobro u proljetnom dijelu prvenstva, svaku utakmicu idemo na pobjedu, a nadamo se da ćemo protiv Travnika potvrditi sjajnu igru s Koševa. Nećemo sigurno podcijeniti goste iz Travnika, koji dolaze odigrati dobru utakmicu na najboljem terenu u državi. Dobro se poznajemo i nema tu nekakvih tajni, mi ako budemo pravi onda Travnik nema šta da traži na našem terenu", nada se stoper Zeničana.

Čelik će biti jedan od klubova koji bi mogao odlučiti prvaka države.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Na Bilino polje dolaze Široki Brijeg, Zrinjski i Željezničar ekipe iz vrha tabele koje se bore za titulu i izlazak u Evropu. Nama je sad najbitnije da pobijedimo Travnik, pa ćemo onda razmišljati o narednim protivnicima. Neću ništa unaprijed najavljivati, ali svakome u Zenici želimo da skinemo skalp. Nas ne interesuje kome šta treba i ko se bori za titulu, nego mi gledamo sebe, ugled našeg kluba i poštovanje prema navijačima. Čelik će sigurno protiv svakoga do kraja prvenstva ići na pobjedu, a nadamo se da ćemo mnogim favoritima pomrsiti račune", završio je razgovor za SportSport.ba Emir Jusić stub odbrane Zeničana, koji se ove zime vratio u matični klub poslije igranja u Kazahstanu.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.