Jusić se povrijedio i propušta početak prvenstva

Stub odbrane Čelika

Jusić se povrijedio i propušta početak prvenstva

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika jučer su se vratili iz Crikvenice, gdje su ostali 10 dana i pri tome odigrali četiri pripremne utakmice. Zeničani su ostvarili tri pobjede (Crikvenica, Krk i Donji Srem), te su remizirali protiv Hrvatskog Dragovoljca.

Do početka prvenstva crno-crveni će odigrati još jednu utakmicu, koja će ujedno biti generalka za nastavak lige i prvo kolo protiv Travnika na Bilinom polju.

Budući da je u klub u zimskom prelaznom roku došao samo Aldin Džidić, stručnom štabu na čelu sa Elvedin Beganovićem najvažnije je da su svi igrači zdravi, jer crno-crveni nemaju prevelik izbor kvalitetnih igrača.

Na jednom od posljednjih treninga povrijedio se stub odbrane Emir Jusić, koji će prema riječima fiziotarapeuta Albina Mašića sigurno propustiti početak prvenstva. Zaista veliki hendikep za crno-crvene, koji imaju probleme sa još dvojicom igrača, ka da su u pitanju povrede. Aid Vehabović treći golman i krilni napadač Marin Popović, napustili su pripreme prije samog kraja i vratili se u Zenicu, radi zadobijenih povreda, ipak oni će prema riječima ljekarske službe kluba biti spremni za nastavak prvenstva.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Čelik u prvom kolu nastavka lige na Bilinom polju dočekuje Travnik i eventualnom pobjedom skoro bi obezbjedio opstanak u Premijer ligi, što je cilj u ovoj sezoni.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi