Jusić: U nemogućoj misiji pokušati iznenaditi Sarajevo

Kapiten Čelika za SportSport.ba

Jusić: U nemogućoj misiji pokušati iznenaditi Sarajevo

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika u petak na stadionu Koševo igraju revanš finala Kupa BiH protiv Sarajeva, a rezultatski deficit iz prve utakmice (0:2), na Bilinom polju ne daje im previše šanse da mogu nakon 18 godina doći do prvog trofeja.

Zeničani na Koševu nisu slavili više od 20 godina, a u petak će pored negativne tradicije biti lišeni usluga trojice standardnih igrača Alena Dedića koji ima kartone, te Slobodana Lakićevića i Stipe Baraća koji su se povrijedili, te sigurno neće nastupiti.

I pored mnogih stvari koje im ne idu u prilog, ekipa trenera Nizaha Hukića pokušati će popraviti dojam iz prve utakmice, te pokušati iznenaditi domaćina.

Sigurno najbolji igrač Zeničana ove sezone 27-godišnji kapiten Emir Jusić će biti posljednja prepreka za napadače Sarajeva, a za SportSport.ba govorio je o revanšu finala Kupa, završenoj sezoni u Premijer ligi, te planovima vezanih za nastavak karijere.

"Sigurno je da nas očekuje teška utakmica, imamo veliki deficit iz prve utakmice, ali u Sarajevo ne idemo da se branimo nego da otvorenom igrom i maksimumom svih igrača pokušamo iznenaditi domaćina, iako će to biti veoma teško". 

"Sarajevo je u velikom nizu pozitivnih rezultata, sve im ide na ruku, te će imati sigurno i veliku podršku navijača. Malo su nas poremetile povrede Lakićevića i Baraća, ali vjerujem da igrači koji dobiju priliku mogu kvalitetno odraditi sve zadatke", nada se stameni stoper Čelika.

Čelik je sezonu završio na sedmoj poziciji, te ponovo ostao bez plasmana u Evropu.

"Teoretski nada još postoji za Evropom kroz takmičenje u Kupu, ali kako su se stvari odvijale od početka sezone, mislim da možemo globalno biti zadovoljni ostvarenim na kraju sezone. Od svih ekipa iz vrha tabele mi smo najmanje trošili na pojačanja, afirmisali smo dosta mladih igrača i to je još jedna pozitivna stvar vezana za prvenstvo u Premijer ligi". 

"Svi smo mislili da ćemo ove sezone voditi borbu za vrh, ali smo imali loš početak sezone i onda je sve krenulo nizbrdo. Dolaskom Nizaha Hukića na klupu Čelika, koliko-toliko smo popravili rezultate i izborili smo finale Kupa, nakon što smo izbacili sjajne ekipe poput Veleža i Širokog Brijega", kaže Jusić.

Završetkom utakmice na Koševu i ovom Zeničaninu ističe ugovor sa Čelikom.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

"Ne mogu još govoriti šta će se desiti, ali mnogim igračima ističe ugovor i ne zna se hoće li nositi dres Čelika u narednoj sezoni. Meni ističe ugovor i iskreno volio bi pokušati u inostranstvu, mislim da sam dovoljno sazreo za jedan inostrani transfer, a sad da li će se to i desiti vrijeme će pokazati". 

"Ako ne odem vani, naravno da prioritet u našoj zemlji ima Čelik, ja sam rođen u Zenici, prošao sam sve omladinske kategorije i sada nosim kapitensku traku to se ne zaboravlja tako lako. Ako ne odem vani sigurno ostajem u Čeliku", završio je razgovor za SportSport.ba sjajni stoper Emir Jusić, kojeg je prošle sezone tražio tadašnji prvak Željezničar, ali ovaj Zeničanin se zahvalio na pozivu Amara Osima.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.