Kapiten Čelika uoči Olimpica

Jusić:Znamo da više nemamo pravo na kiks

E. Škorić

Nogometaši Čelika protiv Olimpica igraju veoma važnu utakmicu, koja bi na kraju mogla odrediti dalju sudbini Zeničana u ovoj sezoni.

S pobjedom bi crno-crveni uhvatili priključak za Olimpicom i Metallegheom, dok bi eventualnim neuspjehom, došli na korak od nižeg ranga.

Svjesni značaja utakmice su i nogometaši Čelika, a to je danas na press konferenciji potvrdio i Emir Jusić, koji već dugo jedini ima hrabrosti izaći pred medije i najaviti utakmicu njegovog kluba.

„Želim našem novom treneru dobrodošlicu i da mu debi bude uspješan. Kada je u pitanju Olimpic to je sigurno jedna nezgodna ekipa, koja je  u uzletu.Daju dosta golova, Širokom su postigli tri, Slobodi isto tako, dok su Želji na Grbavici postigli dva gola. To govori da igraju otvoreno i napadački, ali oni kao i mi imaju svoje probleme. Mi igramo na domaćem terenu i moramo dati sve od sebe, da im se revanširamo za poraz u Sarajevu.Nemamo pravo više na kiks, moramo borbeno i hrabro izaći na teren, kako bi tri boda ostala u Zenici“, nada se Jusić.

Jedan od nedostataka u igri Čelika jeste nedovoljna borbenost i agresivnost na terenu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

„Sigurno da možemo puno bolje, nama više nije problem fizička sprema, kao što je to bilo na početku prvenstva.Imamo problem na psihičkoj bazi igrača, svakako da nije isto nositi dres Čelika i nekog drugog „manjeg“ kluba.Naravno da mi moramo pokazivati više, a vjerujem da ćemo to pokazati u nedjelju“ kazao je Jusić.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi