Jusufbašić sa 14 pogodaka suvereni vladar liste strijelaca

Lista strijelaca Prve lige Federacije

Jusufbašić sa 14 pogodaka suvereni vladar liste strijelaca

S. Mlaćo

Završen je prvi dio sezone u Prvoj ligi Federacije, a jesenja titula otišla je u ruke nogometaša Bosne iz Visokog.

Kada je lista strijelaca u pitanju, na prvom mjestu suvereno će bar do početka drugog dijela sezone, ali vjerovatno i kasnije, vladati napadač Travnika Sabahudin Jusubašić.

Veziri su završili na drugom mjestu, a postigli su ukupno 24 pogotka, od čega je sjajni napadač upisao čak 14.

Ovaj 26-godišnjak u našoj zemlji nastupao je još za bugojansku Iskru, Gošk, Čapljinu, Velež, Slobodu i Vitez,  a ostaje veliko pitanje da li će ga čelnici Travnika uspjeti zadržati u svojim redovima te na proljeće krenuti po prvo mjesto i povratak u Premijer ligu.

Na drugo mjesto liste strijelaca sa osam pogodaka je Mirsad Ramić, napadač Goška koji je još jednom pokazao sve neupitne kvalitete. Gošk je na zimsku pauzu otišao sa pet mjesta, ali ukoliko Ramić i u drugom dijelu bude pravi mogu se nadati borbi za prvo mjesto.

Treće mjesto sa po sedam postignutih pogodaka podijelili su Igor Aničić (Rudar K.), Mirel Ibrahimović (Sloga) i Mirnes Salihović (Radnički L.).

Po šest pogodaka postigli su Josip Ereiz (GOŠK), Bajro Spahić (Bosna Sema) i Seid Zukić (HNK Orašje). 

Lista strijelaca Prve lige Federacije:

 14 - Sabahudin Jusufbašić (Travnik)

8  - Mirsad Ramić (GOŠK)

7  - Igor Aničić (Rudar K.), Mirel Ibrahimović (Sloga S.H.), Mirnes Salihović (Radnički)

6  - Josip Ereiz (GOŠK), Bajro Spahić (Bosna Sema), Seid Zukić (HNK Orašje)

5  - Salko Jazvin (Čapljina), Elmir Kuduzović (Bratstvo), Abid Mujagić (Zvijezda), Jasmin Mujkić (Bratstvo), Igor Radovanović (Sloga S.H.), Eldin Trumić (Budućnost), Amar Čabaravdić (Bosna), Jasmin Šuntić (Goražde)

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

 

 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi