Jusufbašić za pobjedu Olimpika, novi poraz Veleža

Prva liga Federacije BiH

Jusufbašić za pobjedu Olimpika, novi poraz Veleža

E. Škorić

Olimpik je na Otoci došao do druge pobjede u drugom kolu Prve lige FBiH, a Velež je upisao novi poraz.

Olimpik je u prvom kolu osvojio tri boda u Mostaru, a danas je minimalnom pobjedom (1:0) savladao Čapljinu i sa šest bodova je u vrhu tabele.

Već u drugoj minuti Mahović je pucao pored gola, a ubrzo je pokušao i Šćepanović. Dobru šansu je imao Osmanović u 14. minuti, ali je golman Čapljine odbranio u situaciji jedan na jedan.

Mahović i Haračić prijete, Čapljina uspijeva sačuvati mrežu do odlaska na odmor, no u nastavku Otočani stižu do pobjede. U 65. minuti dosuđen je penal za Olimpik, a u gol ga pretvara Sabahudin Jusufbašić. Prije, a i nakon gola dosta šansi pred golom Čapljine, no ostaje 1:0.

Velež je vezao i drugi poraz u Gračanici. Rođeni su s 3:1 poraženi od Bratstva i svakako nisu očekivali ovakav ulazak u novu sezonu.

Rano su domaći poveli, a gol je postigao Jaganjac. Na 2:0 je potom povisio Poturalić, da bi Denis Zvonić smanjio na 2:1, a iz penala preko Hasića Gračanlije stižu do 3:1, što je bio i konačan rezultat.

Slaven je u Živinicama ugostio Metalleghe, a ovaj susret okončan je rezultatom 1:1. Jajčani su poveli kada je Berbić postigao autogol, a prethodno je kod Slavena Salihbegović dobio crveni karton. Domaćina je u finišu spasio Salihović, koji je zabio s 11 metara za 1:1.

Olimpik - Čapljina 1:0

FK Olimpik: Bandović, Jusić, Pršeš, Osmanović, Mahović, Jusufbašić, Šćepanović, Rastoder, Sadiković, Alešević, Bevab.

HNK Čapljina: Buntić, Šetka, Popović, Leko, Vulić, Zubac, Haračić, Dučić, Isić, Rodin, Jelavić.

Slaven - Metalleghe 1:1

NK Slaven: Brezičanin, Todorović, Majdančić, Omerkić, Kukić, Salihović H., Mujagić, Salihović M., Salihbegović, Berbić, Nukić.

NK Metalleghe BSI: Ramić, Goloman, Radulović, Hota, Smajić, Tankuljić, Zelenika, Alispahić, Handžić, Kovač, Fejzić.

Bratstvo - Velež 3:1

BratstvoVelež NK Bratstvo: Divković, Hasić, Alihodžić, Šuša, Diabang, Jaganjac, Karađuz, Puturalić, Kadić, Mujkić, Ćosić.

FK Velež: Abdihodžić, Zvonić, Memić, Mujezinović, Ćosić, Ovčina, Isić, Handžić, Carvalho, Brandao, Doljančić.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi