Rođeni žele pobjedu

Jusufbegović, Maletić i Hebibović optimisti pred Sarajevo

Derbi susret trećeg kola Premijer lige sutra će na stadionu „Asim Ferhatović – Hase“ igrati Sarajevo i Velež. 

Tim povodom danas je u novim prostorijama Veleža u Vili Neretvi organizovana press konferencija na kojoj su na novinarska pitanja odgovarali trener Nedim Jusufbegović i igrači Anel Hebibović i Darko Maletić.

„Činjenica je da idemo timu koji je sigurno najkvalitetniji u ligi i koji igra u izuzetno dobroj formi. Samim tim to im daje ulogu favorita, a nema sumnje da i to i jesu. Smatram da trebamo otići odigrati utakmicu u kojoj trebamo uživati i biti sretni što je uopšte igramo. Naravno pokušat ćemo dati sve od sebe i biti na onom nivou na kojem trebamo biti. Ako tako budemo možda nas nagradi i neki pozitivan rezultat,“ kazao je Jusufbegović.

Iza Darka Maletića je mnogo velikih derbija, a on se nada dobroj igri i pozitivnom rezultatu i sutra.

„Svi znamo šta nas čeka, jedna prava utakmica i pravi derbi pred sigurno dosta gledalaca. Sarajevo je u ovom trenutku vjerovatno najkvalitetnije u našoj ligi i pravi su test da vidimo gdje smo mi u ovom trenutku. Svi su svjesni važnosti, idemo gore odigrati što bolje i prikazati se u pravom svjetlo. I mi smo u jednom nizu rezultatskom koji traje dugo. Posljednji smo poraz doživjeli upravo na Koševu. Ja se nadam pozitivnom rezultatu,“ Maletićeve su riječi.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Anel Hebibović je na dva posljednja gostovanja Veleža na Koševu bio jedini strijelac za Rođene. Dobroj igri i pozitivnom rezultatu nada se i sutra.

„Očekujemo dobru utakmicu i dobru atmosferu. Nadam se da ćemo izvući pozitivan rezultat. Posljednjih godina smo na Koševu igrali dobro, a nadam se da će i ove godine biti tako. Imat ćemo i mi svoje šanse i nadam se da ćemo ih iskoristit.“

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.