U derbiju začelja Čelik dočekuje Olimpic

Jusufbegović: Nismo u poziciji da možemo nekome prijetiti

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika u nedjelju će na Bilinom polju dočekati ekipu Olimpica u derbiju začelja i najlošijih ekipa u dosadašnjem dijelu Premijer lige BiH.

Zeničani na svome kontu imaju mizernih šest bodova, dok Olimpic mjesto ispred ima tri boda više. Za crno-crvene utakmica protiv kluba iz Sarajeva vjerovatno je i utakmica sezone, jer ako ne osvoje tri boda, onda su jednom nogom u 1.ligi FBiH.

Nakon što je klub sporazumno raskinuo ugovor s Ivom Ištukom, njega je na klupi Čelika zamijenio Nedim Jusufbegović, koji će pokušati probuditi igrače i pokušati napraviti čudo u preostala četiri kola, koliko je ugovorom vezan za klupu Čelika.

Na današnjoj press konferenciji, bivši trener Zvijezde, Olimpica i Veleža, nada se najboljem u nedjelju protiv kluba s Otoke.

„Upoznat sam s ekipom Čelika, ima tu dosta igrača koji već dugo igraju Premijer ligu, ali na stranu njihov kvalitet jer trenutna forma sigurno nije obećavajuća.Sigurno da broj bodova u dosadašnjem dijelu prvenstva navodi da tu nešto nije uredu s formom igrača u odnosu na kvalitet koji imaju.Pokušat ćemo da pozitivnim pristupom i vjerom u sebe, angažmanom promijenimo stvari, te da se posložimo i izvučemo maksimum iz ove ekipe u naredne četiri utakmice“ ističe Jusufbegović.

Olimpic ima isto probleme kao Čelik, ali razlika je u pritisku igranja za te klubove.

„Svakako da i oni imaju probleme kao i Čelik, ali svakako da je lakše igrati za Olimpic.Oni su dosta mlada i poletna ekipa, ambiciozna koju možda ne pogađaju neke stvari, kao ovdje malo iskusnije igrače.U jednom su uzletu što se tiče forme, imaju nekoliko zanimljivih i interesantnih igrača, postižu puno golova. Mi nismo u situaciji da nikome prijetimo i sigurno da nas očekuje teška i neizvjesna utakmica“ uvjeren je novi trener Zeničana.

Jedino Dino Hasanović nema pravno nastupa u narednoj utakmici.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

„Istina Hasanović ima tri žuta kartona, ja ne mogu ništa spektakularno mijenjati u ekipi, niti sistem igre.Ne bih ništa okretao naopako, naslonit ću se na rad predhodnih kolega s akcentom da promijenimo pristup igri, da budemo borbeni, da se pobijemo za bodove i imam osjećaj da je to najviše falilo. To je sigurno u ovom trenutku jedino što možemo promijeniti“ kazao je Jusufbegović.

Vjerovatni sastav:Ružić, Duraković, Marković, Jusić, Šivšić, Hećo, Pezer, Popović, Brković, Salčinović i Smriko.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi