Trener Čelika nakon Zrinjskog

Jusufbegović: Ovu atmosferu treba doživjeti

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika večeras su u sjajnom ambijentu pred više od 8.000 gledatelja na Bilinom polju remizirali 1:1, protiv aktuelnog prvaka i lidera na tabeli Zrinjskog iz Mostara.

 Izabranici Nedima Jusufbegovića ostavili su srce na terenu i ravnopravno se nosili s liderom prvenstva.

Nakon utakmice domaći trener bio je pod dojmom atmosfere i cjelokupnog ambijenta, ali je i pohvalio svoje nogometaše na velikoj borbi.

"Moram krneuti s ambijentom, koji je bio ne znam, ovo je nešto fenomenalno. Igrao sam mnoge derbije, ovo danas je nevjerovatno, kako ljudi bodre svoj tim.Mi smo primili gol u najgorem trenutku, sli oni su bili uz nas. Ovom prilikom sve četitike, oni su bili naš ne 12, nego 14 igrača i bez njihove pomoći ne bih osvojili bod. Bili smo pod ambijentom na početku utakmice, imali smo jednu dobru kontru, ali nije bilo na razini na kakvoj smo očekivali. U drugom poluvremenu, Salčinović je igrao više prema naprijed, spuštao se dole, a posebno po desnoj strani i imao je tu šansu, kada je pogodio prečku. Uz čitav pritisak i ambijent, uspjeli smo da postignemo taj gol. S obzirom na to da su oni najbolja i najkvalitetnija ekipa moram biti zadovoljan. Oni su zajedno skupa 1000 dana, dok smo mi na okupu 25 dana.Imali smo zrelije prilike od Zrinjskog, možda u nekom segmentu možemo i da žalimo, ali s obzirom na to da nam je prva utakmica i da je bio pritisak onda je ovo možda i najrealniji rezultat" ističe trener crno-crvenih.

Bod večeras protiv jakog protivnika biće dobar poticaj za naredne utakmice.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Mi samo gledamo sebe, ne interesuju nas protivnici, moramo da vjerujemo u sebe i svoj kvalitet. Ako se dignemo kao danas, ako svi budemo puhali u istu kesu onda možemo izboriti opstanak. Nama treba kontinuitet, vjera i nada, danas smo pokazali da možemo protiv jakog protivnika. Na nama je da nastavimo u jačem ritmu, da idemo iz utakmice u utakmicu. Nadam se da će se i ostale stvari posložiti, te da ćemo na kraju ostvariti naš cilj" kazao je Jusufbegović.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi