Dosta promjena u Olimpicu

Jusufbegović: Prvenstvene utakmice će dati pravu sliku

Nogometaši Olimpica pripremaju se na Bjelašnici. Trener Nedim Jusufbegović ima dosta novih igrača, te pokušava sastaviti ekipu koja će i sljedeće sezone biti u samom vrhu Premijer lige.

"Ušli smo u jednu fazu gdje radimo pojačanim intezitetom. Sigurno da je igračima malo teže pada napor, ali zato smo i došli na Bjelašnicu. Temperatura je dobra, mnogo bolji su uslovi nego u gradu. Sve je, moram to kazati, idealno", kazao je Jusufbegović u razgovoru za SportSport.ba.

Bilo je puno promjena u Olimpicu. Veliki broj igrača je napustio Otoku, te je dosta novajlija... 

"Prvenstvo će pokazati jesmo li jači ili slabiji u odnosu na prošlu sezonu. Prvenstvene utakmice će dati pravu sliku.  Ovoj ekipi treba jedno dva-tri mjeseca da se vide njeni dometi i tada ćemo moći reći sa sigurnošću koji je potencijal ove ekipe. Morat ćemo brzo djelovati i uložiti dodatan trud, entuzijazam, želju.. da bi te velike rotacije igrača savladali i ostvarali što bolje rezultate".

I bivši kapiten Miloš Vidović je napustio Olimpic, ali Jusufbegović se potajno nada da će se vratiti.

"Svi bismo bili sretni da se Vidović vrati, on je legenda kluba, čovjek koji ima dušu i koji voli ovaj klub. Iz mnogih drugih razloga voljeli bismo da se vrati, ali i on mora gledati svju karijeru, da nešto zaradi i napravi iskorak, pa mu nećemo stvarati probleme. Vrata Olimpica su mu otvorena ako ikada bude potrebe".

"Dosta igrača je otišlo i došlo, velike su promjene i zato treba vremena. Ne znamo još potencijal ove ekipe. Prvenstvo će, ponavljam, dati najtačnije odgovore koliko ekipa može", dodao je Jusufbegović, uporedivši današnje stanje u bh. nogometu i u vrijeme kada je sam nastupao za Sarajevo.

"Ona liga je, nažalost, kvalitetnija jedno sigurno 30 do 40 odsto. Mnogo je razloga koji utječu na to. Sve više se okrećemo regionu i dovođenju igrača, što je poraz za bh. fudbal. Kanton Sarajevo nema nijednog prvoligaša... Imamo sve manje kvalitetnih igrača i liga nam tako opada. Novaca nema, krpimo se i nažalost idemo prema dole". 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Suđenje se, čini nam se, dosta poboljšalo?

"Kada sam ja igrao, gost kada pobijedi, slavilo se dva mjeseca... Sada je puno bolje suđenje i taj segment je neuporediv. Kriteriji su izjednačeni kod kuće i na strani, pa možete donositi bodove sa gostovanja, ali i iste prosipati kod kuće".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.