Trener Veleža pred Borac

Jusufbegović: Uz malo samopouzdanja proradit će i napadači

Dobra igra i pozitivan rezultat ostvaren na kup utakmici u Zenici dali su vjetar u leđa fudbalerima Veleža pred današnje gostovanje u Banjoj Luci. 

Rođeni se nadaju da će se i ovog puta kući vratiti sretni i zadovoljni.

„Očekuje nas teška utakmica. Nasuprot nas stajat će respektabilan protivnik koji je bolje pozicioniran od nas na tabeli predvođen sjajnim trenerom. Znamo gdje idemo i šta nas očekuje, ali i mi imamo svoje ambicije i želje, samo je pitanje koliko smo u ovom trenutku nakon napornih utakmica i putovanja odmorni. Možda je Borac što se tiče same pripreme utakmice u nekoj blagoj prednosti,“ kazao je trener Nedim Jusufbegović, koji će danas prilikom sastavljanja tima imati malih problema.

„Janković sigurno neće igrati, kao ni Ramović koji ne trenira već 25 dana. Ostali igrači su na dispoziciji. Formacijski nećemo ništa mijenjati, igrat ćemo kao što smo igrali i dosadašnje utakmice, sve će biti isto s tim što imam dilemu oko jednog, dvojice igrača,“ dodao je.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Neefikasnost navalnih igrača Veleža postala je hronična boljka. I Jusufbegović je priznao da je zabrinut zbog toga.

"Ne znam ni sam kako riješiti problem neefikasnosti, zbog kojeg ne spavam. Ovi igrači imaju vrijednost i kvalitet da problem prevladaju. Na meni je da ih probudim da jednostavno krenu. Imamo igru i kod kuće i na strani. Ova priča da kući igramo slabo je realno isforsirana. Ni Čelik u Zenici nije igrao otvoreno, ali smo uspostavili kvalitetnu igru. Igrače moramo malo opustiti i djelovati rezonski. Uz malo samopouzdanja, nadam se da će što prije odčepiti,“ zaključio je Veležov trener.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.