Jusufbegović: Velež je klub koji uvijek mora igrati dobro

"Želimo biti što bolji"

Jusufbegović: Velež je klub koji uvijek mora igrati dobro

E. Škorić

Trener mostarskog Veleža Nedim Jusufbegović zadovoljan je odrađenim pripremama u Crnoj Gori.

Dvije sedmice su se Rođeni pripremali u Crnoj Gori i Jusufbegović ima razloga za zadovoljstvo dvije sedmice prije nastavka šampionata Premijer lige Bosne i Hercegovine.

“Želimo da radimo, imamo motiva i to je najvažnije. Zadovljan sam kako smo radili, mada je bilo određenih grešaka, ali to je normalno. Imali smo u Crnoj Gori dobre uslove, možda malo vremenski uslovi, ali ne mogu reći da nas je to poremetilo ili da nam je pogoršalo pripreme”, kazao je Jusufbegović za SportSport.ba, dodavši:

“Odigrali smo dosta pripremnih utakmica i mislim da smo bili dobri. Uvijek može bolje i postoji prostora za napredak, kako mi treneri to volimo reći, ali moji igrači su radili dobro i pokazali su da imaju kvalitet. To su ipak samo kontrolne utakmice i služe da bi treneri uvidjeli formu igrača”.

Jusufbegović nam je još rekao da nijedan igrač nema zagarantovano mjesto u prvih 11, ali da otprilike zna na koga računati.

“Niko nije zagarantovan i to je sigurno, ali imamo 13 ili 14 igrača koji su tu, koji se vrte i na koje se računa. Ovi igrači koji su tu će biti naši aduti na proljeće, ne vjerujem da će biti promjena”.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nada se još boljem Veležu

“Ambicije su da budemo još bolji. U klubu sam u kojem se očekuje dobra igra i dobar rezultat u svakoj utakmici. Sami sebi smo zadali određene ciljeve i vidjet ćemo koliko su realni. Želimo biti što bolji”, istakao je Jusufbegović.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.