Strateg Čelika za SportSport.ba

Jusufbegović:Uz podršku navijača ćemo uvijek ići na pobjedu

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika prvi dio priprema odrađuju u Zenici, a naredne sedmice planiran je odlazak u Crnu Goru, gdje bi crno-crveni imali znatno bolje uslove za treniranje i odigravanje prijateljskih utakmica. 

Šef stručnog štaba Nedim Jusufbegović nametnuo je jak ritam svojim izabranicima, svjestan je da na proljeće ekipa mora biti mnogo bolja nego u prvom dijelu sezone, ako žele da opstanu u ligi.

Redakcija našeg portala posjetila je jedan od treninga Čelika, gdje smo razgovarali sa strategom Zeničana, koji je govorio o pripremama, igračkom kadru, te očekivanjima od nastavka sezone.

"S odnosom i radom sam zadovoljan, ima tu dosta želje za radom, malo nismo imali teren na raspolaganju. Sve u svemu dobro je, imamo još problema s kompletiranjem ekipe kako bi imali popunjenu svaku poziciju u ekipi. Još uvijek očekujemo dolazak dva-tri igrača, imamo još dok smo u Zenici odigrati dvije utakmice. Sutra ćemo igrati protiv Bosne u Visokom, a u nedjelju protiv Rudara u Zenici. Nakon toga slijedi odlazak u Crnu Goru na pripreme, gdje ćemo sigurno imati bolje uslove za rad" ističe Jusufbegović.

Novi igrači na terenu će pokazati jesu li pojačanja za klub.

"Mi nismo klub koji diktira tržište, koji može dovesti svakoga koga poželi. U okviru naših mogućnosti, odradili smo korektan posao. Teren će pokazati jesu li ona pojačanja, ali svako slučaju mislim da će doprinijeti kvaliteti, te unaprijediti našu igru, Moramo još dovesti par igrača, da zaoštrimo konkurenciju i kompletiramo ekipu, naglasak će biti na stvaranje jakog kolektiva, nećemo se fokusirati na imena i prezimena, nego svi zajedno moramo napraviti kvalitetnu ekipu, iz koje će onda iskakati pojedinci svojom igrom. Napustili su nas neki igrači poput Markovića i Popovića, također nema ni Zeljkovića, Džafića i Hasanovića. Sigurno da nisam zadovoljan s dva-tri igrača, postoji mogućnost da neko s nama ne putuje u Crnu Goru, moramo svesti igrački kadar u normalnu mjeru da ne remetimo disciplinu i radnu atmosferu" kaže trener Zeničana.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na proljeće očekuje mnogo bolji Čelik, koji će ostavljati posljednji atom snage na terenu.

"Mi radimo i spremamo se da budemo što bolji, da budemo agresivni, jaki, disciplinovani. Moramo ostavljati srce na terenu i da moramo iskrvariti za svaku loptu na terenu, to ćemo morati pokazati svakako. Nemamo vremena za kalkulacije, moramo ići na pobjedu u svakoj utakmici, nadam se da ćemo napraviti jedan pravi juriš za bodove. Podrška navijača će biti dodatan motiv, biće svakako teško, ali nadam se da ćemo uspjeti ostvariti opstanak u Premijer ligi", kazao je za SportSport.ba Nedim Jusufbegović.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi