Kad kradljivci progovore o multinacionalnom...nema dalje!

Sve za klik više, samo nek se piše

Kad kradljivci progovore o multinacionalnom...nema dalje!

Već neko vrijeme pojedini online mediji u susjednoj Hrvatskoj imaju potrebu na ovaj ili onaj način da rovare i čeprkaju po bh. sportskom tlu. Tamošnjim nije dovoljno što njihovi sportski savezi i skoro 20 godina nakon rata eksploatišu sve što je vrijedno u našem sportu, pa ga strancima predstavljaju kao njihov domaći proizvod.

"Ukradenih" je bezbroj. Od rukometaša, košarkaša, fudbalera, tenisera, pa na dalje, a da se sastavi spisak svih trebalo bi nam mnogo više vremena. Ipak, to nije tema ovoga teksta.

Sportska tema broj jedan danas u Bosni i Hercegovini je oproštaj Zvjezdana Misimovića od dresa fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine. 

Interesantan je sjajni veznjak bh. reprezentacije svima u regionu. Čovjek sa najviše nastupa u A timu naše domovine u selekciju BiH stigao je nakon što ga na Terazijama nisu željeli među U-21 reprezentativcima tadašnje SR Jugoslavije.

Nije Miske puno razmišljao. Fudbaler koji je rođen u Njemačkoj, ali je rodom iz Bosanske Gradiške.

Velikom sportisti i čovjeku kakav je popularni Cvečke nikada nije bilo bitno ko je Bošnjak, Srbin ili Hrvat. Pružao je Miske sjajne partije, miješao je protivničke odbrane, lucidnim pasovima od nepokretnih napadača činio prave golgetere. Ali eto, nađoše se ovi "glavni i odgovorni" da bace malo šuplje. Da oni nama iz Evropske unije, gdje se još u dobroj mjeri na koncertima veliča fašizam na kojima gostuje osuđeni ratni zločinac, drže lekcije o "multinacionalno".

Isti su to oni koji se godinama brinu da svaki bosanski Hrvat koji iole vrijedi nikada ne obuče dres zemlje u kojoj je rođen, već ga brže bolje "liferuju" u kockasti dres. Eto, tako to biva, oni što su godinama krali i eksploatisali bh. sport i domaće sportiste i vrbovali ih filujući ih nacionalizmom, sad nama pričaju o "multinacionalnom". E svašta...

Šteta je prava što u Bosni i Hercegovini ima još onih koji na dres BiH gledaju baš onako kao što je gledao i Miske. Nećemo im nabrajati imena i prezime, ali svi znamo ko su.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.