Kad prije? Ulaznice za BiH - Belgija već na crnom tržištu

Uz astronomske cijene

Kad prije? Ulaznice za BiH - Belgija već na crnom tržištu

Danas je u Zenici počela prodaja ulaznica za utakmicu Bosne i Hercegovine i Belgije, a dio karata koji se našao u prodaji 'planuo' je u rekordnom roku.

U akciji su bili i tapkaroši, koji su ulaznice za utakmicu kupili s ciljem da ih preprodaju po neuporedivo većoj cijeni. I nije to neko čudo, niti novina - To je u BiH, ali i svugdje u svijetu veoma česta pojava, a još uvijek nije pronađen način da se preprodavačima stane u kraj jednom za sva vremena.

Cijene ulaznica za BiH - Belgija variraju od 20 do 40 KM u ovisnosti od tribine, ali se na internetu već mogu naći po neuporedivo većim cijenama.

Tako se na najpopularnijoj bh. stranici za internet prodaju Olx.ba već nalaze ulaznice za južnu tribinu koje koštaju 350 KM (cijena u redovnoj prodaji iznosi 20 KM), dok pojedini preprodavači kartu za sjevernu tribinu prodaju i za nevjerovatnih 500 KM (30 KM). Tu je još na desetine oglasa, gdje se ulaznice prodaju po nešto nižim cijenama (100-200 KM).

S obzirom da se utakmica na Grbavici igra za manje od dvije sedmice, postavlja se pitanje šta tek možemo očekivati na dan utakmice 7. oktobra?

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi