Kada Gavrić pogađa, Novi Travnik pobjeđuje

Prva liga FBiH, 29. kolo

Kada Gavrić pogađa, Novi Travnik pobjeđuje

M. Šljivak

Novi Travnik je u 29. kolu Prve lige dočekao Goražde, te je na kraju slavio pobjedu rezultatom 3:2.

Dobro je domaći tim otvorio meč i već su nakon 16 minuta igre došli do vodstva. Mrežu Radića pogađa najbolji strijelac lige Boris Gavrić za prednost Novog Travnika od 1:0.

Gosti su u finišu prvog poluvremena uspjeli doći do izjednačenja. Dosuđen je penal, a precizan izvođač je Jasmin Šuntić za rezultat poluvremena od 1:1.

Goražde je u 57. minuti došlo do prednosti. Dupovac je pogodio za 2:1, ali je već u narednom napadu Mamuša poravnao rezultat na 2:2.

Ipak, domaći tim je uspio doći do tri boda u ovom meču. Igrala se 68. minuta kada je protivničku mrežu ponovo pogodio Gavrić za trijumf Novog Travnika na Piroti od 3:2.

Prva liga, 29. kolo:

Novi Travnik - Goražde 3:2 (Gavrić 16', 68', Mamuša 58' / Šuntić 45'p, Dupovac 57')

NOVI TRAVNIK: Jerković, Hafizović, Jusić, Rezdeušek, Gavrić, Jurčević, Mamuša, Šehić, Tabaković, Džaja, Petak.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

GORAŽDE: Radić, Dupovac, Ferhatović, Ćulov, Hiroš, Geca, Kozica, Šuntić, Zejnilhodžić, Jahić, Čakar.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi