"Kada igraš pod pritiskom, teško je igrati lijepo za oko"

Veldin Muharemović nakon Slobode:

"Kada igraš pod pritiskom, teško je igrati lijepo za oko"

Veldin Muharemović je nakon pet utakmica pauze konačno zaigrao u timu Olimpica. Kapiten Vukova predvodio je saigrače na utakmici protiv Slobode, koju su Vukovi minimalnim rezultatom riješili u svoju korist. 

„Rezultat je bio u prvom planu, imali smo imperativ obzirom na poraz od Željezničara u prvom kolu, tako da je izostala ljepota u igri. Kada god igraš pod pritiskom za oko je teško igrati lijepo. Važno je da smo pobijedili jer je Sloboda dobar protivnik. Bili smo dovoljno agresivni, na pravi smo način pristupili utakmici i mislim da je pobjeda zaslužena,“ kazao je Muharemović.

Veznjak Olimpica doživio je lakšu povredu na minuloj utakmici, ali nastup protiv Zvijezde u narednom kolu ne bi trebao biti upitan.

„Imam lakšu povredu, ali se nadam da će biti dobro. Malo sam ispao iz ritma jer nisam igrao tri posljednje utakmice u prošlom prvenstvu, kao ni dvije prve u novoj sezoni, ali se nadam da ću uskoro biti u pravoj formi. Zvijezda je važna utakmica, u kojoj ponovo želimo pobijediti. U Gradačcu se može igrati, nema pritiska, a i teren je u odličnom stanju tako da se nadam dobrom izdanju. Imamo sedam dana mirnoće da se dobro pripremimo za taj meč,“ dodao je Muharemović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.