Kadeti BiH i Azerbejdžana remizirali u Zenici

Pripreme za kvalifikacije

Kadeti BiH i Azerbejdžana remizirali u Zenici

D. Kurbegović

U Trening centru N/FSBiH danas je odigrana prva od dvije dogovorene prijateljske utakmice između kadetskih reprezentacija Bosne i Hercegovine i Azerbejdžana, na kraju i pored nekoliko dobrih šansi posebno domaće selekcije utakmica je završena bez golova 0:0. Izabranicima Sakiba Malkočevića ove dvije utakmice dobro će doći za uigravanje prije početka kvalifikacija koje će biti održane u Makedoniji početkom mjeseca oktobra.

Današnja utakmica odigrana je u idealnim uvjetima, ali u prvom poluvremenu igrači obje selekcije nisu pružili dopadljiv nogomet. Očito je da ekipe još nisu uigrane, te da fali dosta toga u igri BiH, ali i Azerbejdžana. Od prve minute utakmice je bila otvorena, obje ekipe su se smjenjivale u napadima, ali svaki puta je falio taj završni pas ili šut prema golu. Prvu šansu na utakmici kreirala je domaća selekcija u 20. minuti, sjajna dubinska lopta za Kristijana Stanića, koji se našao sam ispred gola Azerbejdžana, ali njegov pokušaj loba završava malo iznad prečke. Do kraja prvog poluvremena nije bilo ozbiljnijih šansi za gol, tako da je prvi dio završen bez golova 0:0. 

Selektor naše reprezentacije na poluvremenu ostavio je petoricu igrača u svlačionici, s druge strane selektor gostujuće selekcije je izvršio dvije izmjene. Već u 42.minuti velika šansa za BiH, golman Azerbejdžana katastrofalno je pogriješio, dodao je loptu Edinu Mujiću, koji je puno oklijevao, a onda šutirao iznad gola. Samo dvije minute kasnije još jedna prilika za BiH, Nemanja Nikolić sjajno je prošao po desnoj strani ubacio loptu na peterac, gdje se sam ispred golmana gostiju našao Nikola Turanjanin, koji s pet metara pogađa lijevu stativu Azerbejdžana. 

Isti igrač u 53. minuti ponovo je bio u izglednoj prilici, Mujić je prošao po desnoj strani odigrao povratnu loptu za Turanjanina, koji sa 10 metara šutira visoko iznad gola. Samo dva minuta kasnije ponovo šansa za domaćina u kojoj se našao Stefan Šavija, ali njegov šut s 10-tak metara s desne strane odlazi malo pored lijeve stative. Azerbejdžan je prvi puta u drugom poluvremenu zaprijetio u 60. minuti , kada kapiten gostiju Turan Validze sjajno šutira glavom s 15-tak metara, ali njegov udarac odlazi malo iznad prečke domaće selekcije.

Nova šansa za BiH bila je u 65.minuti, sjajna kontra izabranika Sakiba Malkočevića, Stefan Šavija je istrčao 50-tak metara s loptom, ali završni udarac nije bio najbolji, tako da lopta odlazi pored lijeve stative Azerbejdžana. U drugom poluvremenu selektori obje selekcije dali su minutažu svim nogometašima, međutim do kraja utakmice nije bilo izglednih prilika, te je utakmica završena bez golova 0:0, iako je BiH danas pokazala mnogo više od gostujuće selekcije. Narednu utakmicu ove dvije selekcije će odigrati u srijedu u Trening centru s početkom u 10 sati.

BiH-Azerbejdžan 0:0

BiH: Kačavenda, Muratović, Islamović, Matković, Rankić, Mujić, Šarić, Stanić, Đokanović, Spahić, Krešić. Trener: Sakib Malkočević

Azerbejdžan: Arazil, Omarov, Rahimli, Baqhirov, Ibrahimov, Grubanov, Abdullazade, Mursalov, Validze, Asgarov, Maharramov. Trener: Mirbaghir Isayev.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi