Kadeti BiH pobjednici Memorijala "Josip Katalinski"

Nakon penala bolji od Crne Gore

Kadeti BiH pobjednici Memorijala "Josip Katalinski"

E. Škorić, foto: A. Balić

Nogometna U-17 reprezentacija Bosne i Hercegovine pobjednik je Međunarodnog memorijalnog turnira "Josip Katalinski-Škija". 

Bh. kadeti su danas u finalnom susretu na stadionu Grbavica bili bolji od vršnjaka iz Crne Gore nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca. U regularnom dijelu susret je završen rezultatom 1:1 (1:1). 

 

Crna Gora je povela u 7. minuti golom Marka Burzanovića, a izjednačujući pogodak za BiH postigao je Adnan Osmanović u 21. minuti. Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao, te se pristupilo izvođenju penala u kojem su bh. reprezentativci bili bolji sa 12:11.

 

U susretu za treće mjesto Makedonija je pobijedila selekciju Grada Sarajeva i Istočnog Sarajeva sa 2:1 (1:1). 

 

Za igrača koji igrom najviše podsjeća na Josipa Katalinskog proglašen je bh. reprezentativac Ismail Duraković, dok golmanu BiH Emiru Čutahiji uručena  nagrada za najbolji potez na turniru. a

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.