Kadeti BiH pobjednici UEFA razvojnog trunira

Kadeti BiH pobjednici UEFA razvojnog trunira

M. Šljivak

Danas je odigrano posljednje, treće kolo UEFA U-16 razvojnog turnira, a pobjednik je kadetska reprezentacija BiH.

Izabranici Sakiba Malkočevića su u današnjem susretu u Vogošći bili ubjedljivi protiv Azerbejdžana pobijedivši sa 5:0 (3:0). Strijelci za naš tim bili su Zinedin Mustedanagić u 27. minuti iz jedanaesterca, Amar Suljić u 31. minuti, Ermedin Demirović u 40. minuti, te  Ajdin Mujagić u 51. i Denis Žerić u 77. minuti

„Ovaj turnir nam je dobro došao da se što bolje pripremimo za kvalifikacije u kojim nam je cilj da prođemo u drugi krug. Imali smo kvalitetne protivnike i zadovoljan sam prvim mjestom. Ipak, bilo je i određenih propusta u igri i neke stvari moramo ispraviti do početka kvalifikacija“, rekao je selektor Sakib Malkočević.

„Smatram da smo zasluženo osvojili ovaj turnir. I ostale ekipe su igrale dobro, ali mi smo pokazali najviše“, izjavio je desni bek naše reprezentacije Sandi Hušić.

Zadovoljan uspjehom kadeta bio je i tehnički direktor NS/FS BiH Denijal Pirić: „Završen je razvojni turnir u kojem je „U-16“ selekcija BiH, odlično vođena selektorom Malkočevićem, briljantno igrala i na kraju pobijedila. Ovo je nastavak stručnog i kvalitetnog rada sa omladinskim selekcijama. Naša „U-16“ reprezentacija je izvanredno selektirana i od nje i u budućnosti možemo očekivati dobre rezultate. Čestitam igračima, selektoru  i stručnom štabu na osvojenom turniru.“

U drugom susretu koji je odigran u Hrasnici Škotska je pobijedila Crnu Goru sa 1:0 golom Toma McIntyrea u 47'.

BiH je turnir završila na prvom mjestu sa 8 bodova ispred Škotske koja je osvojila 7, Azerbejdžana sa 3 i Crne Gore sa 0 bodova.

Pehar pobjedniku turnira je uručio predstavnik UEFA Jean-Michel Benezet.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.