Kadeti BiH pobjedom izborili elitni krug kvalifikacija za EP

Pobjeda protiv Azerbejdžana nakon jedanaesteraca

Kadeti BiH pobjedom izborili elitni krug kvalifikacija za EP

Fudbaleri kadetske reprezentacije Bosne i Hercegovine pobjedom protiv Azerbejdžana izborili su plasman u elitni krug kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Žerić je doveo naše mlade nade u vodstvo već u 11. minuti susreta, da bi konačan rezultat susreta postigao Ismayilov petnaest minuta kasnije. Do isteka regularnih 80 minuta rezultat se nije mijenjao, pa se zbog specifične i nesvakidašnje situacije pristupilo izvođenju jedanaesteraca.

Naime, naša reprezentacija je bila na diobi drugog mjesta zajedno sa današnjim suparnikom uz identičnu gol razliku, tako da je putnika u elitni rang moralo odlučivati izvođenje jedanaesteraca.

Naši momci imali su više uspjeha jer su slavili pobjedu rezultatom 4:3. U strijelce su se sa bijele tačke upisivali Mustedanagić, Stanić, Behram i Demirović, dok je neprecizan bio Žerić koji je pogodio u regularnom toku.

Ovom pobjedom je U17 reprezentacija naše zemlje završila na drugoj poziciji ispred Azerbejdžana i Švicarske. Uz Bosnu i Hercegovinu, dalje ide i Belgija sa prve pozicije grupe 10.

Kvalifikacije za EP, kadeti, 3. kolo.

BiH - Azerbejdžan 1:1 (Žerić 11' - Ismayilov 26')
Penali: 4:3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.