Kadeti i juiniori Rudara Premijerligaši

Doigravanje za ulazak u Omladinsku Premijer ligu

Kadeti i juiniori Rudara Premijerligaši

Kadeti i juniori Rudara novi su članovi Omladinske Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Zasluga je to juniora koji su u drugoj utakmici doigravanja u Gornjem Vakufu/Uskoplju odigrali neriješeno (1:1) i zahvaljujući prednosti  iz prve utakmice u  Kaknju (3:1) stekli vizu za prelazak u premijerligaško društvo.

Da su sazreli za Premijer ligu, juniori Rudara potvrdili su i u revanšu protiv snažne,ambicione i neugodne ekipe Sloge, koja je svim silama nastojala anulirati prednost Kakanjaca iz prve utakmice. Sve nade Vakufljana pokopao je brzonogi Mirza Kovač koji je u 36.minuti savladao golmana Zelića.

Domaći su izjednačili iz sumljivog penala u 42.minuti, koji im je dao podstreka da u nastavku zaigraju još agresivnije i krenu na sve ili ništa. Međutim, granitna odbrana Rudara, predvođena nesavladivim Harunom Strikom,bez dvojbe, junakom utakmice i štoperom Harisom Berbićem, kojem je ovo možda i najbolja igra u dresu juniora Rudara, uspjela je odoliti snažnim atacima napadača Sloge,koje je predvodio kapiten Filip Arežina.

"Utakmica je bila izuzetno dinamična,borbena i kvalitetom bolja u odnosu na onu u Kaknju. Taktički smo odigrali mudro i zrelo,odbrana je bila sigurna i da nije bilo penala Strika bi ostao nesavladan. Imali smo i mi prilika, jer su iz kontri i polukontri  Mirza Kovcač , Emir Bajramović i neuhvatljivi Josip Tomić bili u idealnim šansama", riječi su  trenera Pačariza, koji je dodao da svi igrači zaslužuju čestitke na ispoljenom zalaganju, borbenosti i da njima pripadaju najveće zasluge za ovaj veliki trijumf.

I dok je prvi tim razočarao igrama i plasmanom na četvrto mjesto, kadeti, a posebno juniori, koji su iznijeli najveći teret u prvenstvu,ali  i u doigravanju, ovu sezonu će vječno pamtiti jer su kao rijetko koji prvoligaš izborili mjesto u Omladinskoj Premijer ligi N/FS BiH.

Pored igrača, treba istaći i njihove trenere Džemala Pačariza i Nazifa Terzića, koji su znalački i s mnogo entuzijazma predvodili ove talentirane mladiće, među kojima ima potencijala za prvi tim Rudara i mlađe reprezentativne selekcije Bosne i Hercegovine.

Sloga(D.Vakuf/Uskoplje) - Rudar 1:1

Stadion Sloge.Gledalaca 300.Sudija: Adis Mulahasanović(Sarajevo).Pomoćnici:Haris Baković i Enez Đozić(oba Sarajevo).Delegat:Anto Miličević(Sarajevo).Strijelci: 0:1 Kovač(36), 1:1 Arežina ( 42 iz 11.m).

SLOGA(G.Vakuf/Uskoplje): Toni Zelić, Arnel Škembić, Martin Kunkić, Kristijan Lagetar, Adnan Džihan, Josip Matišić(od 50. Stipo Subašić), Armin Agić, Augustin Martinović, Adnan Garib, Filip Arežina i Emir Milanović.
Trener:Miroslav Arežina.

RUDAr: Harun Strika, Mirza Musić, Amar Delić(od 55.Filip Grgić), Adis Goralija, Haris Berbić, Adin Dželo(od 75.Amer Hrustanović),Mirza Merdić,  Josip Tomić, Mirza Kovač(od 89.Din Ćurić),, Emir Bajramović, Stjepan Šipić(od 55.Belmin Čehajić).
Trener:Džemal Pačariz.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.