Kadeti i juniori Željezničara bolji od Mladosti

Premijer liga za kadete i juniore

Kadeti i juniori Željezničara bolji od Mladosti

A. Beganović

U okviru 21. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine za kadete i juniore snage su odmjerili Mladost i Željezničar, a u obje kategorije slavili su mladi fudbaleri sarajevske ekipe.

Kadeti Željezničara su pobjedom nad Mladosti preuzeli prvo mjesto na tabeli. Uz utakmicu više imaju i bod više od najvećeg konkurenta, Sarajeva.

Mladi fudbaleri Mladosti bolje su otvorili susret i do prednosti su stigli u 19. minuti kada je Armin Trako savladao Benjamina Mušiju. S minimalnom prednošću domaćih otišlo se na odmor, da bi u 63. minuti Amar Beširević stvari vratio na početak, a nova tri boda Plavima donio je Anel Šabanadžović u 74. minuti.

Juniori Željezničara bili su ubjedljiviji od svojim mlađih kolega. Slavili su sa ubjedljivih 5:1. Dva pogotka za Plave je postigao Mirza Šubo, dok su se u listu strijelaca upisali i Kerim Palić, Adel Ajkunić, te Armin Šehić. Počasni pogodak za Mladost postigao je Amar Hasić.

Premijer liga za kadete, 21. kolo

Mladost - Željezničar 1:2 (Trako /

MLADOST: Lević, Mrkalić, Mehić, Begić, Imamović, Trako, Hadžić, Mijoč, Jusić, Čolak, Kozica. Još su igrali Karahodžić, Mušinbegović i Smolo.

ŽELJEZNIČAR: Mušija, Hećo, Šabanadžović, Osmanković, Velić, Beširević, Delić, Ivković, Šehić, Karišik, Hadžić. Još su igrali Brajlović i Selmanović.

Premijer liga za juniore, 21. kolo:

Mladost - Željezničar 1:5 (Hasić / Šubo 2x, Palić, Šehić, Ajkunić) 

MLADOST: Selimović, Sabljaković, Hasić, Husagić, Šabanović, Muslimović, Smajić, Mušija, Ernes Selimović, Sejdić, Javoraš. Još su igrali Bešlić i Vehab.

ŽELJEZNIČAR: Karavdić, Palić, Šehić, Ajkunić, Šubo, Bijedić, Ćubara, Selak, Golić, Rizvanović, Kurtović. Još su igrali Džuho, Alešević, Babić, Brkan i Jusufi.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi