Kadeti Lokomotive iz Mostara na Norway kupu

Kadeti Lokomotive iz Mostara na Norway kupu

Kadeti Lokomotive iz Mostara nastupiti će na jednom od najvećih turnira na svijetu, na Norway kupu koji će se održati u Oslu od 01.08. do 07.08.

Na incijativu trojice Mostaraca Darija Barišića, Tarika Ljeve i Brace Sarača obezbijeđeno je učešće Lokomotive na ovom turniru, te put i smještaj. Norveška ambasada je uplatila 60% novca za put koji košta 12.5 hiljada KM.

Omladinci Lokomotive na put kreću 29.07., a sa njima će krenuti i pioniri Veleža.

Lokomotiva je u grupi B u kojoj još igraju Sandane (NOR), Kirkenes IF (NOR) i Valerenga 4 (NOR).

Prvu utakmicu igraju protiv Sandanea 02.08. u 14:30. Druga utakmica je na rasporedu 03.08. u 08:00 protiv Kirkenesa IF, a već istog dana ih očkuje i treća utakmica grupne faze protiv Valerenge u 12:00.

''Nadam se da ćemo se u Norveškoj pokazati u najboljem svjetlu i da ćemo ostvariti što bolji plasman. Nije nam cilj samo proći grupu, već otići do kraja. Djeci će ovo biti svakako jedno dobro iskustvo'', rekao je Mehmed Agović, trener kadeta Lokomotive iz Mostara.

Igrači Lokomotive koji će otputovati u Norvesku su: Salih Macić, Riad Bobar, Osman Torlo, Omar Serdarević, Jasmin Skejo, Jasmin Ćorić, Idriz Begović, Harun Benca, Haris Voloder, Haris Elezović, Eldin Ćorić, Eldin Bešo, Azer Sabljić, Arman Meškić, Amel Baljić, Alija Dugalić, Alija Dedić i Alem Džeko.

Norway kup je međunarodni turnir  za mlade fudbalere koji se održava od od 1972. godine u norveškom glavnom gradu Oslu. Zanimljivo je da je osnivač ovog turnira rukometaš Fred Oster. Norway kup je jedan od najvećih turnira na svijetu.

Izdvajamo vam neke pojedinosti ovogodišnjeg Norway kupa:

Učestvovat će 1.380 ekipa
30.000 igrača ( između 12 – 19 godina)
Ekipe  dolaze iz 52 države.
Na turniru će biti angažovano 40 vodiča
Turnir će se igrati na 62 terena
Biće odigrano 4.000 utakmica
Biće angažovano 360 sudija i 50 posmatrača
Igrači i stručni štabovi ekipa učesnica biće smješteni u 30 školskih smještaja i šest hotela.
Turnir će pratiti  do sada rekordnih 734 pripadnika medija

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.