Kadeti NK Novi Travnik jurišaju ka jesenjoj tituli

Sjajne igre nada Novotravničana

Kadeti NK Novi Travnik jurišaju ka jesenjoj tituli

S. Mlaćo

Narednog vikenda igra se kantonalni derbi kadeta NK Iskra i NK Novi Travnik koji će odlučiti jesenjeg prvaka Omladinske lige FBiH grupa Centar.

Novotravničani su trenutno na tri boda prednosti u odnosu na Bugojance, dok je ekipa TOŠK-a slobodna zadnje kolo, te će ova utakmica ujedno odlučiti i prvaka jesenjeg dijela. Tim povodom kontaktirali smo NK Novi Travnik u kojem nisu krili svoje zadovoljstvo, istakavši da se u njihov omladinski pogon u protekla tri-četiri mjeseca uključilo više od 150 dječaka, te da je ovo trenutno najsvijetliji segment kluba, pored seniora koji potajnu koračaju ka povratku u Prvu ligu Federacije BiH.

Najveće zasluge za uspjeh mladih nogometaša ističu svakako idu šefu omladinskog pogona Miroslavu Ragužu koji je dobio bezrezervno povjerenje Uprave kluba i to se ispostavilo kao pravi potez.

Raguž je oko sebe okupio provjerene pedagoge i kvalitetne sportske radnike, a prvobitni cilj im je bio omasoviti ovaj dio kluba koji je bio dosta zapušten i prepušten na brigu samo jednog ili dva čovjeka, dok su ranije Uprave obično ovaj segment ostavljale po strani. Ovaj stručnjak nam je istakao da mu je velika čast što su kadeti kluba izbili na prvo mjesto, te da će učiniti sve da ova talentovana generacija ostvari visok plasman na kraju prvenstva. Najistaknutiji igači ove selekcije svakako su odlični golman Milovan Jozak koji polako kuca na vrata seniorske selekcije, te najbolji strijelac ekipe Mirza Silajdžija koji prema komentarima gledalaca i ljudi koji rade oko kluba neodoljivo podsjeća na najboljeg strijelca ovog kluba Borisa Gavrića.

Ovu selekciju osim Raguža vodi i trenira nekada proslavljeni član Širokog Brijega i Zrinjskog Mario Perić, a tu je i profesor DIF-a Selver Hodžić.

Članovi kadetske selekcije NK Novi Travnik su: Milovan Jozak, Faruk Krnjić, Amer Solo, Danijel Šapina, Mijo Matuka, Alan Rizvić, Boris Barnjak, Mahmut Krnjić, Mirza Silajdžija, Danis Rizvić, Luka Mlakić, Nikola Puletić, Dorijan Božić, Mujo Brljak, Manuel Budimir, Mateo Marjanović, Ferid Mahalbašić, Edin Sarajčić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi