Kadeti Olimpica bolji od Želje, Sloboda i Borac ubjedljivi

Kadeti Olimpica bolji od Želje, Sloboda i Borac ubjedljivi

A. Beganović

Proteklog vikenda odigrano je sedam susreta 1. kola Premijer lige za kadete, a aktuelni prvak Željezničar pretrpio je poraz od Olimpica.

Vukovi su slavili na Grbavici s 3:1. Jedini pogodak za Plave postigao je Behram, dok je Hadžić dva puta pogodio mrežu domaće momčadi, a u listu strijelaca upisao se i Salčinović.

Do ubjedljive pobjede stigli su kadeti Slobode, koji su na svom terenu s 5:0 savladali Travnik. Hadžikadunić, Buljubašić, Mehičić, Ahmetović i Palata su bili strijelci za Slobodu.

Ubjedljivi su bili i kadeti Širokog, koji su na gostujućem terenu savladali Radnik s 5:1. Grbešić je tri puta pogodio mrežu Radnika, a po jednom su se u listu strijelaca upisali Vukoja i Bojo, dok je počasni pogodak za domaće postigao Bogdanović.

Borac je s ubjedljivih 6:0 savladao Mladost, a pogotke za kadete iz Banja Luke postigli su Tatić (dva), Kukić (dva), Bojanić i Jekić.

Pogotkom Mašića Čelik je s minimalnih 1:0 savladao Vitez, Vulić i Klarić su postigli pogotke u pobjedi Zrinjskog nad Slavijom (2:0), dok je Velež golovima Milanovića, Ramadanovića i Brkana s 3:0 savladao Drinu.

Susret Zvijezde i Sarajeva igra se sutra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.