Kadeti Olimpica pušu za vrat Sarajevu

Mladi fudbaleri Olimpica bolji od Slobode

Kadeti Olimpica pušu za vrat Sarajevu

A. Beganović

Kompletirano je 11. kolo Premijer lige za kadete u kojem su odigrana dva velika derbija. Kadeti Sarajeva su nadigrali Željezničar rezuzltatom 4:1, dok su kadeti Olimpica s minimalnih 1:0 savladali Slobodu.

Jedini pogodak za Olimpic u duelu sa Slobodom postigao je Dženan Kišić u 59. minuti iz jedanaesterca, a ovom pobjedom mladi fudbaleeri najmlađeg sarajevskog premijerligaša probili su se na drugo mjesto tabele i trenutno imaju četiri boda manje od prvoplasiranog Sarajeva uz utakmicu manje.

Kadeti Širokog Brijega na domaćem terenu su deklasirali Slaviju (4:1). Ilija Mašić, Domagoj Marušić, Roberto Ćosić i Luka Stojić su bili strijelci za Široki, dok je počasni pogodak za Slaviju postigao Luka Asentić.

Golom Enhara Husike Mladost je na gostovanju savladala Drinu, dok je Velež golovima Dženisa Prgude i Adisa Puce bio bolji od Travnika.

U duelu Rudara i Borca nije bilo golova, Zrinjski je sa ubjedljivih 5:0 nadigrao Vitez, dok je Čelik golovima Dade Dedića i Kenana Šahbazovića rezultatom 2:0 savladao Radnik.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.