Kadeti poraženi od Škotske

Kvalifikacije za EP

Kadeti poraženi od Škotske

M. Šljivak

Kadetska fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je u prvom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo od vršnjaka iz Škotske rezultatom 2:0.

Prvo poluvrijeme nije donijelo puno prilika, ali su sve viđene šanse bile izuzetno opasne. Škotska je već nakon tri minute igre imala veliku šansu, ali je Wighton pogodio prečku.

Uzvratili su naši fudbaleri u 17. minuti. Šarić je dobro šutirao, no istakao se golman Škotske McCrorie, koji je odbranio ovaj šut. 

Škotlanđani do vodstva stižu u 21. minuti. Kiltie je odlično izveo prekid, a najbolje se u našem kaznenom prostoru snašao Lang, koji je pogodio za prednost Škotske od 1:0.

Do kraja prvog poluvremena su Breslin i Gljiva imali dobre pokušaje, ali se na odmor otišlo s minimalnih 1:0 u korist Škotske.

Hadžiahmetović je u nastavku prvi prijetio domaćem timu. Njegov dobar šut je odbranio škotski golman, da bi potom Osmanković u nastavku akcije bio neprecizan.

Međutim, u 52. minuti Škotska stiže do drugog gola. Osmanković je faulirao Kiltieja, sudija je dosudio penal, precizan za 2:0 je bio Wighton.

Potom je Čutahija sjajnom intervencijom spasio svoj gol nakon pokušaja Hardieja, a do kraja je domaća selekcija mirno privela susret kraju, te su stigli do važna tri boda.

U drugom susretu naše grupe Rumunija i Belgija su odigrale susret bez golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.