Kadeti prošli teže od juniora, makar na papiru

Elitni krug kvalifikacija

Kadeti prošli teže od juniora, makar na papiru

Nakon što su po prvi put u historiji bh. fudbala, istovremeno i kadetska i juniorska fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine izborile plasman u elitni krug kvalifikacija, danas su u sjedištu UEFA-e u Nionu, obje selekcije saznale protivnike.

Kadetska reprezentacija BiH nalazi se u grupi 7 sa Češkom Republikom, Škotskom i Mađarskom, koja će od 20. do 25. marta 2015. godine biti domaćin kvalifikacionog turnira.

Grupa 1: Španija, Francuska, Švedska, Izrael
Grupa 2: Portugal, Hrvatska, Srbija, Azerbejdžan
Grupa 3: Holandija, Belgija, Gruzija, Sjeverna Irska
Grupa 4: Poljska, Republika Irska, Bjelorusija, Grčka
Grupa 5: Austrija, Rusija, Island, Vels
Grupa 6: Engleska, Rumunija, Norveška, Slovenija
Grupa 7: Češka Republika, Škotska, Mađarska, BiH
Grupa 8: Njemačka, Italija, Slovačka, Ukrajina

Osam pobjednika grupa, te sedam drugoplasiranih sa najboljim omjerom protiv prvog i trećeg iz svoje grupe pridružiti će se domaćinu Bugarskoj, na proširenom EP-u sa 16 učesnika, koje se održava u periodu od 6. do 22. maja. 

Tri najbolje reprezentacije osigurati će plasman na Svjetsko prvenstvo U-17 selekcija koje se naredne godine igra u Čileu od 17. oktobra do 8. novembra.

Kada je riječ o kvalifikacionim grupama za EP (sezona 2015/2016) kadeti BiH smješteni su u grupu 13 sa selekcijama Ukrajine, Moldavije i Estonije. Domaćin kvalifikacionog mini-turnira biće Moldavija od 26. do 31. oktobra 2015. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije