Kadeti Sarajeva deklasirali Metalleghe iz Jajca

Sigurna pobjeda bordo nada

Kadeti Sarajeva deklasirali Metalleghe iz Jajca

S. Mlaćo

Nakon poraza u gradskom derbiju od Željezničara sa minimalnih 1:0, kadeti Sarajeva iskalili su bijes na vršnjacima iz Metalleghe BSI. 

Bordo nade su slavile sa visokih 10:0. Nakon prvih 45. minuta izabranici Admira Hasančića imali su vodstvo od 3:0, a strijelci su bili Arnes Junuzović, Tarik Hasančić, te Kenan Dervišagić.

U drugom poluvremenu još efikasnija partija kadeta Sarajeva, te još sedam pogodaka u mreži Ivana Nikića.

U listu strijelaca su se upisali tri puta Armin Imamović, dva Arnes Junuzović koji je u prvom poluvremenu jednom pogodio gostujuću mrežu, te Đani Salčin i Salko Nargalić.

Danas je na programu bio i susret između kadeta Široko Brijega i Viteza, a domaći su slavili sa 4:2. 

Pogotke za nade sa Pecare postigli su dva puta Domagoj Marušić, te po jednom Kristijan Medić i Toni Anić. Za Vitez je dva puta pogodio Zvonimir Petrović.

Premijer Omladinska liga BiH za kadete, 25.kolo:

FK Sarajevo - NK Metalleghe BSI 10:0 (3:0)

NK Široki Brijeg - NK Vitez 4:2 (3:1)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi