Kadeti Sarajeva nadigrali Široki, ubjedljiva pobjeda Želje

Premijer liga Bosne i Hercegovine za kadete

Kadeti Sarajeva nadigrali Široki, ubjedljiva pobjeda Želje

A. Beganović

U derbiju 3. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine za kadete Sarajevo je u Širokom Brijegu sa 3:0 savladalo istoimenu domaću ekipu.

Mladi fudbaleri Sarajeva, kadetski prvaci naše zemlje i danas su pokazali da će u ovoj sezoni ponovo voditi glavnu riječ kada je u pitanju poredak na samom vrhu tabele. Nakon što su prošlog vikenda na domaćem terenu sa 10:0 savladali Travnik, danas su kao gosti nadigrali Široki Brijeg. Slavili su bordo momci sa 3:0, a golove su postigli Civić, Hadžić i Salčin.

Za razliku od juniora, kadeti Željezničara u ovoj sezoni pružaju dobre partije. U okviru 3. kola Premijer lige mladi fudbaleri Željezničara su sa 6:1 savladali Vitez. Nakon prvog dijela bilo je 1:0 za Plave, koji su se u nastavku raspucali, pa su Vitežani kući ispraćeni sa pola tuceta golova u mreži. Facić je dva puta savladao golmana Viteza, a po jedan pogodak postigli su Delić, Hasanović, Mehuljić i Karišik, dok je za Vitez počasni pogodak postigao Frljić.

Kadeti Olimpica nisu imali većih problema u duelu sa Rudarom. Slavili su sa 2:0, a po jedan pogodak postigli su u oba poluvremena. Oba pogotka za mlade Vukove postigao je Kišić.

Premijer liga za kadete, 3. kolo:

Željezničar - Vitez 6:1 (Delić, Hasanović, Mehuljić, Facić 2x, Karišik / Frljić)

ŽELJEZNIČAR: Mušija, Hećo, Beširević, Šabanadžović, Osmanković, Delić, Hasanović, Mehuljić, Šehić, Mujarić, Dacić. Još su igrali Biber, Nuhanović, Karišik i Hadžić.

VITEZ: Blažević, Sučić, Vujica, Šarić, Babić, Tirić, Lujanović, Peša, Ivišić, Jovanović, Frljić. Još su igrali Voloder, Maros, Petrović i Blaž.

Široki Brijeg - Sarajevo 0:3 (Civić, Hadžić, Salčin)

ŠIROKI BRIJEG: Perković, Pušić, Leko, Dadić, Marčinko, Marušić, Mašić, Vidović, Kosir, Dumančić, Knežević. Još su igrali Jarkić, Stojić, Kordić, Ćosić i Marković.

SARAJEVO: Kršić, Sadiku, Ragipović, Hadžić, Resić, Civić, Mustafić, Klarić, Tutundžić, Veladžić, Pozder. Još su igrali Rušović, Imamović, Čerimić, Buljubašić i Salčin.

Olimpic - Rudar 2:0 (Kišić 2x)

OLIMPIC: Karačić, Tarić, Kišić, Ćosić, Saljević, Šabanović, Bukva, Rondić, Demirović, Kutinčić, Trubljanin. Još su igrali Hamza, Hrustanbegović, Nezirević, Adžahić i Nikšić.

RUDAR: Rauš, Josipović, Arnautović, Janjušić, Kovačević, Kadirić, Pavlović, Polovina, Marmat, Zmijanac, Kovljen. Još su igrali Marin, Bujin, Stojić, Žeerić i Ivanović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.