Kadeti Sarajeva porazom krenuli u odbranu titule

Zrinjski u Mostaru slavio minimalnim rezultatom

Kadeti Sarajeva porazom krenuli u odbranu titule

A. Beganović

U okviru 2. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine za kadete aktuelni šampion Sarajevo poražen je na gostovanju kod Zrinjskog (1:0).

Aktuelni prvaci naše zemlje, kadeti Sarajeva nisu u odbranu titule krenuli na najbolji način. Naime, u derbiju kola bolji od bordo nada bili su fudbaleri Zrinjskog. Pogodak vrijedan tri boda za Plemiće postigao je Dean Borovčanin u 37. minuti.

Do druge pobjede iz isto toliko odigranih susreta stigli su mladi fudbaleri Krupe koji su na domaćem terenu savladali Metalleghe (2:1). Pogocima Pavla Ćeranića i Andreja Novakovića Krupa je povela 2:0, da bi za 2:1 pogodio Adis Čosić.

Golovima Benarisa Durakovića i Amara Porče mladi fudbaleri Mladosti nadigrali su vršnjake iz Viteza, dok je Čelik u Zenici bio bolji od Radnika (2:1).

Gosti iz Bijeljine su poveli u 26. minuti preko Radovana Vujića, da bi u drugom dijelu Čelik golovima rezerviste Adnana Čerimića stigao do preokreta i pobjede.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi