Kadeti Sarajeva u derbiju bolji od Olimpica

Kadeti Sarajeva u derbiju bolji od Olimpica

U 12. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine za kadete Sarajevo je u Vogošći sa 2:1 savladalo Olimpic, a oba gola za bordo momčad postigao je Elvir Hamzić.

Željezničar je na Grbavici bez većih problema savladao Slaviju (4:1), dok je Kozara u Mostaru bila bolja od domaćeg Zrinjskog (2:0).

U Tuzli su snage odmjerili Sloboda i Čelik, a s minimalnih 1:0 slavili su domaći fudbaleri. Zvijezda je također s minimalnih 1:0 savladala Velež, Rudar je u prijedoru bio bolji od Širokog Brijega (2:0), dok su Travnik i Leotar odigrali utakmicu bez golova.

Nakon 12. kola na čelu liste strijelaca nalazi se Mirko Marić iz Širokog Brijega sa 14 golova, a slijede ga Almir Aganspahić (Olimpic) sa 10 golova, te Nedim Lepir (Željezničar) sa 9 golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.