Kadeti Sarajeva u Jajcu upisali četvrtu pobjedu u nizu

Slavili nad Metallegheom

Kadeti Sarajeva u Jajcu upisali četvrtu pobjedu u nizu

S. Mlaćo

Kadeti FK Sarajevo jučer su u okviru 6. kola Premijer omladinske lige BiH sa 2:0 (0:0) savladali kadete Metalleghea iz Jajca na stadionu Mračaj.

Nakon prvih 45.minuta nije bilo pogodaka, te su kadeti Metalleghea pružili jak otpor favrizovanom protivniku, ali u drugom poluvremenu nade  tima sa Koševa su postigle dva pogotka. Prvo je u  56.minuti Kenan Šahbazović pogodio za vodstvo svog tima, da bi konačan rezultat u 70.minuti postavio  rezervista Kenan Dervišagić koji je u igru ušao devet minuta ranije.

Kadeti Sarajeva nakon nepotpunog šestog kola nalaze se na prvom mjestu sa 12 osvojenih bodova i gol razlikom 15:3, dok su nade Metalleghea na 11.mjestu sa četiri osvojena boda. Treba istaći da je ovo kadetima Sarajeva bila četvrta uzastopna pobjeda nakon dva poraza na početku,  prvo od Zrinjskog,  a zatim i od Željezničara.

NK Metalleghe BSI : FK Sarajevo 0:2 (0:0)

Gradski stadion Mračaj u Jajcu. Gledalaca: 50. Glavni sudija: Ajder Vanja (Banja Luka). Pomoćnici: Edin Jakupović (Bihać) i Mladen Đokić (Banja Luka). Delegat: Mile Mandić (Kozarska Dubica).

NK Metalleghe BSI: Blažević ( 60. Jakšić), Petrović (60.Trifković), Ćosić ( 63.Popović), Šljivo (55.Crnac), Brtan, Čosić, Jusić, Makić, Samaradžić, Halaba (75.Harambašić), Tomazić.

FK Sarajevo: Dizdarević, Đokanović, Jašarević (72.Vitonji), Bradarić, Alić ( 54.Liješnić), Sabljica (61. Dervišagić), Šahbazović (72.Rušović), Nikolić, Junuzović (71. Hasančić), Imamović, Pijunović. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi