Kadeti Želje deklasirali Metalleghe i došli na prvo mjesto

Sigurna pobjeda nada Plavih

Kadeti Želje deklasirali Metalleghe i došli na prvo mjesto

S. Mlaćo

U susretu 21. kola Premijer Omladinske lige naše zemlje kadeti Željezničara deklasirali su vršnjake iz jajačkog Metalleghea sa visokih 6:0 (2:0).

Plave nade su pružile još jednu veoma dobru partiju, dok gosti nijednog trenutka nisu uspjeli ravnopravno parirati. Prvi pogodak vidjeli smo u 23. minuti kada Eldar Šehić trese mrežu gostujućeg golmana Ivana Nikića, da bi za konačan rezulta prvog poluvremena koji je glasio 2:0 nakon kornera pogodio Elvir Duraković. 

U drugom poluvremenu Željine nade nastavljaju sa dobrom igrom, a na novi pogodak čekali smo do 43. minute kada je pogodio Ahmed Hasanović.

Plave nade nastavljaju sa efikasnom partijom, a do kraja utakmice mrežu Metalleghea pogađali su Alen Nuhanović, Hrvoje Jakšić (ag.) i Aldin Fejzić. 

Ovom pobjedom kadeti FK Željezničar došli su do prvog mjesta i sada imaju tri boda više u odnosu na kadete gradskog rivala FK Sarajevo.

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-17:

Omladinska Premijer liga BiH za kadete:

FK Željezničar - NK Metalleghe BSI 6:0 (2:0)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi