Kadeti Želje redaju pobjede, Sarajevo slavilo na Otoci

Omladinska Premijer liga

Kadeti Želje redaju pobjede, Sarajevo slavilo na Otoci

E. Škorić

Kadeti Željezničara ostvarili su i sedmu pobjedu u osmom kolu Omladinske Premijer lige BiH.

Željini juniori su doživjeli domaći poraz od Slobode (1:2), ali su njihove mlađe kolege istim rezultatom slavile sedmu pobjedu. Beširević i Šehić su u 29. i 79. minuti pogađali za preokret.

Gosti iz Tuzle prethodno su poveli golom Hadžikadunića u 25. minuti, a Salkić je u 66. miniuti isključen kod gostiju. 

Sarajevo je ostvarilo šesti trijumf. Kadeti bordo tima su sa 3:1 slavili protiv Olimpica na Otoci. Pogađali su Smajlagić, Resić i Šehić, a za Olimpic Mandal u 70. minuti, dok je deset minuta kasnije Salčinović dobio drugi žuti, odnosno crveni karton.

Čelik je u sjajnoj utakmici, rezultatom 4:3, savladao Travnik. Sagdati, dva puta Mašić i Lemeđ bili su strijelci za Zeničane, Nuhagić, Strmonja i Torlak za Travničane.

Velež je golom Stajića odnio čitav plijen s gostovanja kod Slavije, dok je Vujica pogodio za minimalan trijumf Viteza protiv Radnika. Golom Kertića gradačačka Zvijezda savladala je Radnik u Bijeljini.

Duel Zrinjskog i Borca okončan je remijem (2:2). Vulić i Čavar su pogađali za domaće, Mrzić i Bojanić (s penala) za goste iz Banja Luke.

Kadetska Premijer liga, 8. kolo:
Vitez - Drina 1:0 (Vujica 19)
Željezničar - Sloboda 2:1 (Beširević 29, Šehić 79/ Hadžikadunić 25, Salkić 66 - crveni karton)
Radnik - Zvijezda 0:1 (Kertić 30)
Zrinjski - Borac 2:2 (Vulić 20, Čavar 30/ Mrzić 34, Bojanić 72 - penal)
Slavija - Velež 0:1 (Stajić 43)
Olimpic - Sarajevo 1:3 (Mandal 70, Salčinović 80 - ck/ Smajlagić 10, Resić 23, Šehić 68)
Čelik - Travnik 4:3 (Sagdati 17, Mašić 21, 51, Lemeš 64/ Nuhagić 6, Strmonja 30, Torlak 77) 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.