Kadeti Želje slavili u Širokom, Sarajevo bolje od Borca

Zrinjski nadigrao Drinu

Kadeti Želje slavili u Širokom, Sarajevo bolje od Borca

A. Beganović

U okviru 2. kola Premijer lige za kadete danas su odigrana tri susreta, a u derbiju kola Željezničar je u Širokom Brijegu savladao domaću ekipu (3:2).

Aktuelni prvaci Bosne i Hercegovine, kadeti Željezničara su nakon poraza od Olimpica u 1. kolu, stigli i do prve pobjede u novoj sezoni. U Širokom Brijegu su savladali domaću ekipu, a golove za Željezničar postigli su Behram, Bijedić i Memić, dok je dvostruki strijelac za Širokobriježane bio Knežević.

Do pobjede su danas stigli i kadeti Sarajeva, koji su savladali Borac sa 3:0. Halavić je u 36. minuti doveo Sarajevo do prednosti, da bi u 71. Škrijelj istu udvostručio, a samo dva minuta kasnije Smajlagić je pogodio za konačnih 3:0.

Ubjedljiv je bio i Zrinjski, koji je u Mostaru sa 4:1 nadigrao Drinu. Zadro, Šumić, Martinović i Rozić su pogađali za Plemiće, dok je Stjepanović postigao počasni pogodak za goste iz Zvornika.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.