Kadeti Želje uvjerljivi protiv Zrinjskog u Mostaru

Premijer Omladinska liga za kadete

Kadeti Želje uvjerljivi protiv Zrinjskog u Mostaru

Piše: A. Lendo
Kadeti Željezničara slavili su danas veoma važnu pobjedu u gostima protiv Zrinjskog sa 3:0 u okviru 27. kola Premijer Omladinske lige BiH za kadete.

Gosti sa Grbavice su u prošlom kolu izgubili na domaćem terenu sa 3:0 od Širokog Brijega, ali danas su pokazali da to nije mnogo negativno uticalo na njih pa su slavili veoma bitnu pobjedu.

Kadeti Želje su nakon prvog dijela meča imali prednost od 1:0, a do kraja utakmice su prednost dodatno povećali pa su na krju slavili sa 3:0. Strijelci za tim sa Grbavice bili su Alen Nuhanović u 39. i 76. minuti, te Eldar Šehić u 46. minuti susreta. 

Bila je ovo 20. pobjeda ove sezone za njih te sada na vrhu tabele imaju 66 bodova, odnosno četiri više od Sarajeva, ali i meč više.

Premijer Omladinska liga BiH za kadete, 27. kolo:

Zrinjski: Vojin Savić, Renato Perić, Gabrijel Čoko, Vinko Beljo, Ivor Krešić, Marin Milićević, Lovro Kordić, Bruno Cigeli, Kristijan Stanić, Luka Cvitanović, Toni Šunjić.

Željezničar: Jasmin Kršić, Ermin Mešić, Elvir Duraković, IanDžindo, Enio Zilić, Alen Nuhanović, Dženan Osmanović, Ahmed Hasanović, Eldar Šehić, Dženan Ćosić, Edin Mujić.