Kadeti Željezničara na čelu tabele, Drina slavila u Mostaru

Premijer liga BiH za kadete

Kadeti Željezničara na čelu tabele, Drina slavila u Mostaru

A. Beganović

U dva zaostala susreta 2. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine za kadete postignuta su četiri pogotka. Željezničar je s minimalnih 1:0 slavio na gostovanju kod Radnika, dok je Drina u Mostaru bila bolja od Zrinjskog (2:1).

Kadeti Željezničara, za razliku od juniora, u ovoj sezoni pružaju sjajne partije. Mladi fudbaler ekipe s Grbavice juče su s minimalnih 1:0 savladali Radnik, te su na taj način stigli do treće pobjede iz isto toliko susreta. Jedini pogodak na susretu postigao je Amar Beširević početkom drugog poluvremena.

Kadeti Drine su iznenađujuće stigli do pobjede nad Zrinjskim u Mostaru. U prvom poluvremenu nije bilo golova, da bi Ivan Bajić u 59. minuti doveo goste izu Zvornika do prednosti. Igrala se 73. minuta kada je Zrinjski preko Ante Ljubuća stigao do izjednačenja, a pogodak vrijedan tri boda za Drinu je postigao Nusret Hidić u 78. minuti.

Premijer liga za kadete, 2. kolo:

Zrinjski - Drina 1:2 (Ljubić / Bajić, Hidić)

ZRINJSKI: Medan, Karačić, Bošnjak, Đordan, Krešić, Džida, Šunjić, Rozić, Domgjonaj, Ljubić, Šunjić. Još su igrali Zelenika, Božić, Cvitanović, Ećim i Raguž.

DRINA: Petrović, Gotovac, Vlačić, Andrić, Tošić, Bajić, Milošević, Nikolić, Radić, Milošević Dragiša, Ristić. Još su igrali Hidić i Maksimović.

Radnik - Željezničar 0:1 (Beširević)

RADNIK: Bogdanović, Sekulić, Čavić, Lazić, Gospavić, Zekanović, Živanović, Nikolić, Mitrović, Đukić, Vrućinić. Još su igrali Nikolić, Jovanović i Maletić.

ŽELJEZNIČAR: Mušija, Velić, Šabanadžović, Osmanković, Beširević, Delić, Ivković, Mehuljić, Šehić, Dacić, Hadžić. Još su igrali Hećo, Biber, Nuhanović i Karišik.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.