Kadeti Željezničara slavili protiv Crvene zvezde

Otvaranje turnira "Igraj fudbal, živi život"

Kadeti Željezničara slavili protiv Crvene zvezde

Fudbaleri Željezničara su rezultatom 4:2 savladali Crvenu zvezdu na otvaranju turnira "Igraj fudbal, živi život", koji se igra na Otoci.

Kadeti Željezničara su do vodstva mogli već u trećoj minuti kada je dosuđen jedanaesterac za Plave. Žerić je šutao, ali je golman Zvezde odbranio njegov udarac. Ipak, polovinom prvog poluvremena Željo je poveo i to pogotkom Hasanovića. Taj rezultat je bio aktuelan do pred kraj prvog poluvremena, kada je Crnadak pogodio za izjednačenje.

Đurić je svojim golom u drugom poluvremenu donio Zvezdi potpuni rezultatski preokret, ali su nakon toga Željini kadeti zaigrali mnogo bolje i do kraja postigli tri pogotka gostima iz Beograda. Strijelci su bili Subašić, Bijedić i Šubo.

Kadeti Željezničara svoj sljedeći meč igraju već sutra, a protivnik je Cibalija iz Vinkovaca.

Turnir "Igraj fudbal, živi život":

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-17:

Željezničar - Crvena zvezda 4:2 (Hasanović, Subašić, Bijedić, Šubo - Crnadak, Đurić)

FK Željezničar: Karavdić, Maslo, Hadžić, Kurtović, Hasanović, Babić, Bijedić, Šubo, Mujagić, Žerić, Šehić. Na klupi: Mijović, Kurtović, Mostarlić, Subašić, Biberović, Salić, Špiodić

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.